Moralė - Kol žmogus nekenkia kitiems, kiti neturi teisės kenkti žmogui

2012.06.28 patalpino Synecdoche
  • 16
39
gyvenimas,nuomone,kritika,poziuris,visata,pasaulis,geris,blogis
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

AlessaGillespie nuotrauka
AlessaGillespie prieš 4105 d. Atsakyti   
Na kaip ten su dievu yra niekas, nežino, bet mintis teisinga išsakyta
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4276 d. Atsakyti   
o as perskaiciau ir manpatiko pritariu demo kurejuj.
idea nuotrauka
idea prieš 4311 d. Atsakyti   
Vaidotui atsiradus bent jau „mėgstamiausiųjų“ kolekciją galima pasipildyti. :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4311 d. Atsakyti   
Tavo straipsnis "įrodantis", kad materija galima sukurti iš nieko yra klaidingas nes jai sukurti reikia milžiniško energijos kiekio, o iš kur tą energija gausi jei prieš Big Bang tokio dalyko net nebuvo. Parodyk man straipsni kur energija susikuria iš nieko be jokios materijos ar daleliu ir tada tavo demo gaus pliusa o dabar tai turi problemų kurias reikėjo išspresti prieš talpinant demo.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4312 d. Atsakyti   
OMG, per daug skaitymo..
Vodka_ID nuotrauka
Vodka_ID prieš 4312 d. Atsakyti   
#28 Tarkim esu nusikaltelis kuris i valstybe nelegaliai gabena tam tikrus krovinius, kurie zmonem siaip nekenkia, tiksliau padeda pigiau isgyventi, bet nuo to kencia valstybe, nes ji praranda pelna.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4312 d. Atsakyti   
Siaubas, viskas kas čia parašyta prieštarauja vienas kitam. Vien nuo to istatymo, kuris sako, kad negalima daryti nieko, kas kenktu kitam fiziskai ar PSISHOLOGISKAi. O normos, istatymai, morale ir t.t. nepaveikia zmogaus psichologijos? Taipogi apie tą subjektyvų pasaulio suvokimą - žmogau, tu pats aiškini tai, kaip tu suvoki pasaulį ir žmones. Tai šnekama vien apie fizinį žmogaus pradą, tai apie gilesnius psichologinius reikalus. Man atrodo, kad šitos demotyvacijos autoriui trūksta dėmesio, ir taip panoro pasiginčyti mėgindamas apginti šią savo nuomonę
gitaristas nuotrauka
gitaristas prieš 4312 d. Atsakyti   
tyngiu skaityt visą šitą, geriau paskambinkit man kas ir papasakokit ką čia rašo +37064378961
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4312 d. Atsakyti   
#28 Man homoseksualai netrukdo. Jie lygiai tokie patys žmonės kaip mes.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4312 d. Atsakyti   
Dar vienas dalykėlis , kazkaip tavo nuomonė atrodo labai vienapusiška, kažkaip manau lanksčiau galima į viską žiūrėti, o ne skirti į dvi kategorijas , pasaulyje gyvena keletas milijardų žmonių tad ir nuomonių yra tiek pat daug. Tau galbūt logika yra tai apie ką kalbi, o juk kitas gali ją visiškai kitaip suprasti. Tiesiog mano apmąstymai , kad žmogus suvokia pasaulį savaip nereiktų kitam sakyti ,kad jis klaidingai mąsto, nes tu mąstai kitaip.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4312 d. Atsakyti   
Norėčiau tiesiog paklausti Synec kokį pasaulį Tu norėtum matyti? As taip pat esu už žmogaus laisvę visišką laisvę, tačiau kuo toliau tuo labiau matau, kad žmogus nepribrendęs tokiai laisvei , jis nesuvokia kaip gali ištikrųjų gyvent, kad pinigai yra didžiausias blogis iš kurio gimsta beveik 100% visų nusikaltimų, tad mūsų sukurta visuomenė yra mūsų tobulėjimo lygis ir palaipsniui besivystydami galime pasiekti tokių dalykų apie kuriuos kalbi. Žmogaus evoliucija neatsiejama nuo šių dalykų kaip moralę ir t.t. Nemanau kad dabartinė karta yra galinti gyventi laisvėje tikroje laisvėje
Synecdoche nuotrauka
Synecdoche prieš 4312 d. Atsakyti   
#17 Leisk tada paklausti, koks tavo požiūris į homoseksualus? (:

#19 Morališkai yra teisinga išsakyti savo nuomonę, pareikšti ją, patarti, pasiūlyti, tačiau neaiškinti. Nežinau kodėl kai kurie tame mato demagogiją. Aš matau paprastą logiką, su kuria sutiktų nemažai žmonių. O visos tos logikos esmė viena ir ta pati - nekenk kitiems (: Tiesiog visa ta įžanga su kosmosu skirta tam, kad moralė būtų suvokta ne kaip kažkokia dieviška duotybė, o kaip tiesiog pačių žmonių konstruktas, pats elementariausias ir artimas objektyviai logikai.

#21 Kūnas neturi būti preke. Jei pana dulkinsis su kiekvienu, niekada nebegalės būti laiminga su tuo vieninteliu, nes jis niekuo nebus išskirtinis nuo tų kelių šimtų jos klientų" Tu pats aiškini taip, tarsi tai būtų universali tiesa, bet juk taip nėra, bent jau tu tikrai negali žinoti, kad taip yra, kaip ir aš negaliu žinoti, kad nėra dievo ir t.t. Aš tiesiog vadovaujuosi logika, kurios esmė paprasta - tegul mergina daro ir būna kuo nori, kol nekenkia niekam kitam. O tas video, kurį įkėlei, tai yra pavyzdys merginos, kurios pažiūros jau kenkia tam tikriems žmonėms. Tam ir yra protas, kad atskirti normalumą nuo beprotystės.

#22 Arnai, ji yra tikra, nes skausmas ir žala, kurią tu sukeli kitam, yra tikri. Jei tu sėdi ramiai ant suoliuko ir pro šalį eina žmogus ir spiria tau per galvą, tau ne tik skauda, tu dar ir nukrenti ir išsipurvini ir dar gauni kompleksą, kad taip vėl nenutiktų bet kada, kai to nesitikėsi. Žodžiu, tai elementaru. Nekenkti kitiems. Nes skausmas yra tikras, nes pojūčiai yra tikri. Juk tai parašyta demotyvacijoje. Nesuprantu, kodėl aš kartojuosi. Gal reiktų dukart perskaityti. Nejau nesutiksi, kad po visų natūralių išlikimo instinktų, tai yra pirmas žmogaus konstruktas, kuriuo turima vadovautis, norint turėti harmoningą bendruomenę? (:

#25 Taip. Kiek įmanoma objektyviau žiūrint, jei visata atsiranda be prasmės, tai ir viskas, kas joje vyksta yra be prasmės. BET... kadangi mes esam sąmoningi gyviai, ir turim kažkaip koegzistuoti ir tęsti giminę ir išlikti, nes tai mūsų instinktuose, mes turim ir sugalvoti kažkokius elementarius įstatymus. Taip ir buvo nuo pat pradžių. Tiesiog sakau, kad apibendrinus, pats esminis žmogaus įstatymas turėtų būti nekenkti kitiems. Na, juk tai logiška, tiesa? Jei tu prieštarauji šiai minčiai, vadinasi, nori ir gali kenkti kitiems. Bet tai nėra darnios visuomenės pavyzdys. Tai veda į susinaikinimą.

#26 Gali praplėsti, ką turi omeny, kenki valstybei? Gali duoti pavyzdį?

#27 Taip. Nei vienas. Ir aš nesakau, kad aš ją matau. Aš tik sakau, kad bandau ir mes visi turėtumėm bandyti prieiti kuo arčiau to objektyvumo. Kuo arčiau tos darnos. O tavo pavyzdys man kiek nestabilus. Koks kiemas? Kokie vieta? Kaimas, miestas, vienkiemis? Naktis? Diena? Taip daug klausimų.. manau, turėtų būti suvokiama sveiku protu, kad vidury dienos, daugiabučio kieme nevaikščiosi nuoga. Bet jei tai privati sodyba ir jauti, kad nepažeisi viešosios tvarkos (o nuogumas juk įstatymuose yra skelbiamas), tai kodėl gi ne. O jei ten kažkur, per kažką, kažkaip vaikas iš kažkur pamatys, tai juk negali būti atsakinga už visas pasaulio smulkmenas. Kaip ir sakiau, vadovaujiesi sveika logika. Ir dar, Kamile, aš NEAIŠKINU, kas yra moralė. Aš išsakau savo nuomonę, bandau ją argumentuoti, patariu, pasisakau, leidžiu žmogui pačiam pasirinkti, nori jis skaityti toliau, ar ne. Tai ne demagogija. Tai noras išsakyti savo asmeninį požiūrį, nepuolant į kraštutinumus. Ir tiesą sakant, manau, tai sulaukia daug teigiamo dėmesio, nes iš esmės viskas, kas mano demotyvacijoje sakoma, tai tiesiog vadovaukimės logika ir nekenkim kitiems (:
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4312 d. Atsakyti   
Na aš pagavau ką autorius nori pasakyti. Tame yra tiesos. Kad mes kiekvienas atsiremiame į savo subjektyvumą, ir, kad objektyvi tiesa egzistuoja tik viena, bet nė vienas jos negalime pamatyti. Įsiskaityk, nė vienas. Tu ne išimtis. ;) O šiaip tai tolerancija kitiems jau seniai propaguojama, to mokomi vaikai ir suaugę. Na ir puiku, svarbu gerbti kitą. Bet tu neteisingai sakai, kad kiekvienas galime daryti tai, kas nekenkia kitam. Čia vėlgi pats sau prieštarauji, aiškini, kad kiekvienas pasaulį suvokiame subjektyviai, taigi kaip aš galiu žinoti, kad jei aš dabar išeisiu nuoga į kiemą, nes man labai karšta ir aš juk niekam nekenksiu tiesa? Bet koks nors vaikas pamatys mane pro langą ir traumuosiu jį psichiškai. Taigi jam pakenkiau. :D Kiekvienam tas suvokimas kas ir kaip gali pakenkti kitam irgi yra vis kitoks. Tu pats neapgalvoji iki galo savo požiūrio, nes tu taip pat turi ribas. Gal gali pasakyti, kas esi toks, kad gali aiškinti žmonėms kas yra moralė? M? NĖRA tokio žmogaus, kuris sugebėtų tai paaiškinti, nes tai subjektyvu. Vertink galų gale kiekvieno iš mūsų subjektyvumą ir tada suprasi, kad tu neaiškini pasaulio susikūrimą ir žmogaus ydingumą, o reiški savo nuomonę. Žmogaus sukurtos ribos ir yra tam, kad tie, kurie nėra labai protingi, nekenktų kitiems. Ne kiekvienas sugeba suvokti ką galime ir ko ne.
Vodka_ID nuotrauka
Vodka_ID prieš 4312 d. Atsakyti   
O jei kenki valstybei tai cia irgi nesutinki su logika?
Nuotraukos nėra
grubby prieš 4312 d. Atsakyti   
Idomu, kaip tu cia prieini isvada, kad reik nekenkt kitiems. Jeigu nera prasmes, kaip tu teigi, tai nera prasmes ir kitiem nekenkt. Jeigu jau tikrai nera prasmes, tai geriausia butu vadovautis naudos ir malonumo principu. Bet tavo demotyvacija tikrai neirodo, kad jos nera.
ZiuZiu nuotrauka
ZiuZiu prieš 4313 d. Atsakyti   
#10 Todėl kartais ir šlykštu gyventi tokiame pasaulyje. "Valstybės dabar jau net konstitucijoje įsipareigoja neleisti žmogui kenkti sau pačiam. Tai yra civilizacijos tobūlėjimo pavizdys, kai netobuli žmonės yra sulaikomi nuo savęs pačio." Suprantu, kad niekas nėra tobulas, bet kokio velnio reiktų saugoti ir rūpintis tais žmonėmis, kurie patys savimi nesirūpina? Atsiprašau, bet man tai yra koktu ir apgailėtina. Gimsta žmonės ne tam, kad būtų motinomis Teresėmis ir saugotų kiekvieną bukaprotį nuo jaunystės, o gal ir viso gyvenimo, klaidų. O tie, kas elgiasi "netobulai", patys daro sau kiaulystę ir esu visiškai prieš, kad tokius žmones gelbėt. Ir ne, aš širdį turiu, tik neturiu galimybės pakęsti tokio mąstymo. :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Čia panašiai kaip "Kas būtų, jeigu būtų, bet niekada nebūna" :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Suprantu ir sutikčiau su tavo argumentacijos grandine, bet tarp septinto ir aštunto punktų yra trūkis. Visiškai nesuprantu, iš kur aštuntam punkte tu išvedi, kad ta viena taisyklė – nedaryk kitam fizinės ar psichologinės žalos – yra tikra. Kodėl ji yra tikra?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Vėl tu su tom savo prostitutėm ir "jos niekam nekenkia". Gal jos ir nekenkia, bet tavo komentarai kenkia jaunąjai kartai. Jau ir taip jaunimas degraduoja, penkiolikmetės tampa motinomis (www.youtube.com/watch?v=Dehtv9Cc0vo) ir pan. O tu prostitutes teisini, bandai visiems pripiršti nuomonę, kad tai nieko blogo. Tai blogai. Kūnas neturi būti preke. Jei pana dulkinsis su kiekvienu, niekada nebegalės būti laiminga su tuo vieninteliu, nes jis niekuo nebus išskirtinis nuo tų kelių šimtų jos klientų. Kad išbandytum, ką tai reiškia, galėtum žigolo padirbt, bet vis vien nepatirsi to, ką patiria moteris.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Ar neimanoma jo uzbanint? :(
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
#18 nebutinai

bet ar moraliskai teisinga kitiem aiskinti, kas yra morale, kokios turi but jos normos ir t.t.? A? :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
#16 vistiek zodziais zmogaus nepakeisi, pats turi susivokt
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Nepamirškit, kad kuo toliau įrodinėsit vienas kitam savo vertybes arba kaip jas reikėtų suprasti, tuo labiau išryškės demagogija vieno kitu atžvilgiu ir liksite vietoje taip ir neradę kompromiso.

#14 Mano požiūris - viskas yra reliatyvu. Priklauso iš kurio požiūrio taško pažiūrėsi. (:
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
#15 reikia, nes pas vienus morales nerasta :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
zodziu, zmones nera robotai kad aprepti viska logika, i morale ieina daugiau nei tik kazkokios sukurtos taisykles, geri ir blogi visi mes matom skirtingai, ir dvasinis issivystimas skiriasi. morales normos yra kiekvieno susikurtos sau, ir nereikia pastraipu aiskinti kokios turetu but o kokios ne. as toleruoju vienus dalykus, tu kitus, ir nereikia brukti viens kitam svetimu ideju. love & peace
Synecdoche nuotrauka
Synecdoche prieš 4313 d. Atsakyti   
#11 Pastebiu, ne pirmą kartą reiški savo nuomonę. O galiu paklausti, kuo paremtas tavo gyvenimas? Kokios yra tavo vertybės?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
* Iš tuščio į kiaurą - blog'ą.
Synecdoche nuotrauka
Synecdoche prieš 4313 d. Atsakyti   
Iškraipai mano logiką. Žmogus atsakingas už save ir už kitų gerbūvį. Kitaip tariant, jis atsakingas už tai, ką daro su savimi ir ką daro su kitais, kaip juos įtakoja. Jei aš matau žmogų, kuriam nusispjauti ant savęs, aš paklausiu, žinoma, kodėl taip yra, kaip yra, bet galų gale, vis tiek, tai bus tik jo ir tik jo sprendimas. Nes jis lies tik save. Jei jo nusispjovimas liestų ir kitus žmones, prieš jų valią, tada jau žmogus būti tikrai sustabdytas ir jam turi būti padėta net ir prie jo valią, nes jis kenkia kitiems. Trumpai tariant, nereikia nusispjauti į kitą žmogų, bet jei tai jo pasirinkimas, ir tas pasirinkimas nekenkia kitiems, tai ir yra jo pasirinkimas, o ne mano.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Syneccdoche, gal susikurk savo "iš tučio į kiaurą" ir postink šitas beletristikas. Liaudies netruks, ypatingai kai atsiras dievabaimingų. Galisi iki nukritimo visiems įrodinėti logiką ar ką tik nori (:
candy nuotrauka
candy prieš 4313 d. Atsakyti   
#4 klysti.

Žmogus kenkia sau nes nėra tobulas. Mes darome klaidas ar elgiames taip kad kartais net kenkiame patys sau. (narkotikai etc.)

Valstybės dabar jau net konstitucijoje įsipareigoja neleisti žmogui kenkti sau pačiam. Tai yra civilizacijos tobūlėjimo pavizdys, kai netobuli žmonės yra sulaikomi nuo savęs pačio.

Taip mūsų kūnas yra skirtas tik mums. Bet pamiršti vieną, labai svarbų dalyką: žmonės nėra tobuli ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
#6 jeigu zmogus atsakingas uz kitu gerbuvi, o kitas sau kenkia, reikia i tai nusispjaut. tavo logika tokia?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
Eeeeik tu net pabodo skaityt, jei nemoki trumpai paaiskint, reiskias, nesupranti ka aiskini :D
Synecdoche nuotrauka
Synecdoche prieš 4313 d. Atsakyti   
#5 Nesuprantu tavo pasipiktinimo. Kur tu matai neteisingą logiką? Kad manau, jog žmogus atsakingas už savo kūną ir už kitų gerbūvį?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
#4 va tau ir "morale" :D nusispjaut. nesu toks iskalbingas, bet nereikia daug zodziu matyt kiek š tavo logikoj.
Synecdoche nuotrauka
Synecdoche prieš 4313 d. Atsakyti   
#2 Tai, kaip žmogus žiūri į save yra tik jo ir tik jo asmeninis reikalas, tol, kol tas požiūris į save neliečia kitų prieš jų valią ir nekenkia aplinkiniams. Manau, kad mūsų kūnas yra vienintelis dalykas, kuris tikrai priklauso tik mums, ir niekas kitas neturi teisės aiškinti, ką su juo daryti.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
labai jau plokscia logika.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4313 d. Atsakyti   
I morale taip pat ieina dvasine ir visa kita zala kuria zmogus daro sau. Jeigu zmogus spjauna ant saves, nereiskia kad kiti turetu spjaut ant jo, ir nepaisyt. Nebent tavo morales normos tera tokios kad "nematau blogo reiskia jo nera".

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų