Okupacija - Lietuviškai

2011.09.22 patalpino zcarrier
  • 0
49
okupacija,sovietai,rusai,sajunga,buvo,siaubinga
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 3018 d. Atsakyti   
Nu ir kas kad reikdavo stovet eileje del maisto, uztad nebuvo pasalpiniu pijoku visi dirbadavo ir gerai, o dabar nezino kaip issidirbinet, pasalpu gi jiems matai reikia tfu ant tokiu
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 3646 d. Atsakyti   
Вот это правда. А чё литва ёбанная за 23 года независимости добилась? Ах да, стала америкоской шлюхой .
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4001 d. Atsakyti   
Aišku, kad okupacija daug davė, lietuviai galėjo bent pailsėt kol rusai mums viską: bibliotekas, mokyklas statė. Blogai, kad vieno seniausių rytų Europoj Vilniaus univeriteto nenugriovė, būtų pilnai išlaisvinę mus nuo mūsų provincialumo, kaip kad šita protinga demotyvacija rodo.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4375 d. Atsakyti   
Istoriją pasiskaitykit ir senolių paklausinėkit, kaip buvo iš tikro prieš rašydami tokias nesąmoningas demotyvacijas.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4592 d. Atsakyti   
Pasidomėk istorija prieš tokias nesamones dėdamas.
Spartasaurus nuotrauka
Spartasaurus prieš 4594 d. Atsakyti   
in soviet russia school goes to you
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4596 d. Atsakyti   
Jus visi bybei esat
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Labai idomus zmoniu poziuris, kurie sako, kad va sovietai mums suteike galimybes, visi turejo darbus, butus ir pan. Gerai jei ten koki bomza is gatves istrauke ir dave darba jam... Bet kokios cia galimybes, kai turejai valandas stoveti eilej, kad karta i menesi nusipirkti bananu... kokios ten galimybes kazko pasiekti? Ten tik galimybes jeigu nori, kad tau viska duotu. Dabar turi pats, pasiimti, ir jeigu sugebi, gali pasiimti daug daugiau nei tada (ir nekalbu as apie 'pasiemima kaip vogima), bet tinginiai tik nori, kad jiems viskas butu duodama.
Aisku yra kitu problemu, kaip korupcija ar kompetencijos stoka valdzioje ir pan. Bet priesingai nei tada mes turime galimybe pasigerinti savo gyvenima patys, ir kiek norime/galime. Ir kodel turi buti lygybe jeigu vienas zmogus sedi visa diena pirsta i subine isikises ir nieko neveikia, o kitas gal padaro darbo kaip 3 zmones, bet abu turetu gauti ta pati? Kur cia teisybe ir kodel taip turi buti?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Jeigu ką ir paliko, tai tik blogus prisiminimus, viską ką Lietuvą turėjo iki 1940m. jie išsitempė sau. Tiesa, pastatė viena kitą chruščiovkę, kurios išlaikymas kainuoja brangiau, nei 19a. namų. Dar išžudė tūkstančiais, išvyjo dar daugiau. Paliko skolų ir traumų.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Gal autorius ir tiesa dėl bibliotekų, ligoninių ir mokyklų statymo sako, bet jis pamiršo paminėt kaip lietuvius į Sibirą vežė ir šaudė
Spameris nuotrauka
Spameris prieš 4597 d. Atsakyti   
Nereikia mums jų supuvusių bibliotekų ir ligoninių, kurios jau dabar griūna, patys būtumėm pasistatę geresnius, be to, mūsų dabar būtų ~5 mln. ir greičiausiai populiacija didėtų. Mirkit, ruskiai.
Nuotraukos nėra
TheBoss prieš 4597 d. Atsakyti   
#34 Tai va va. Turim krūvą žmogelių, kurie patys piršto dėl savo bei kitų ateities pajudinti negali ir laukia, kol iš dangaus dovana nukris.
Nuotraukos nėra
TheBoss prieš 4597 d. Atsakyti   
Beje, tu tik patvirtini mano žodžius... Palikuoniai išverstaskūrių, pardavusių Lietuvą vardan gardesnio kasnelio, linkę niekinti tarpukarį ir net patys patiki teiginiais, jog jei nebūtų komunistai pagelbėję, tai Zimbabvės lygio ekonomiką turėtume...
Nuotraukos nėra
TheBoss prieš 4597 d. Atsakyti   
Aha, mano giminaičių lavonai sumesti į krūvą miestelio centre, apkandžioti žvėrių po žiemos buvo atrasti medkirčių . Nereikia čia lia lia. Senelių iš vienos pusės šeima išbuožinta buvo, SIbiro "sanatorijose" dešimt metų praleido. Kita senelė į buožių kategoriją nepapuolė, teko ir gyvuliukus paganyti, bet kažkodėl labai šiltai atsiliepia apie smetoninius laikus, laukuose aidinčias dainas, tikro lietuviško kaimo dvasią ir ne viskas pinigėliais gyvenime matuojama, kolega :)
Nuotraukos nėra
TheBoss prieš 4597 d. Atsakyti   
Ir apie "nebūtų turėję". Na, kam taip nusišnekėti? Gal tamsta nežinot, kokia buvo Lietuva po I pas. karo? TIkriausiai taip, kitaip taip nešnekėtume. Tas kelias, kurį pavyko nueiti per 20 metukų, buvo vertas pasididžiavimo, buvo įkurti Lietūkis, Pieno centras, Maistas - įmonės, padėjusios ūkininkams savo produkciją eksportuoti į užsienį. O kad žemės ūkis tarpukario metu atsistojo ant kojų - net nerverta šnekėti. Atsistojo ir pramonė. Po rusų okupacijos beveik neegzistavusi užsiaugino raumenukus ir net produkcijos už ketvirtadalį BVP vertės prieš II pas. karą pagamindavo. Monetarinės politikos koordinatoriai taip pat pasirinko teisingus žingsnius, Jurgutis litą sugebėjo padarti viena stabiliausių valiutų. Kiek intelektualai - PATI SVARBIAUSIA tautos dalis pastūmėjo Lietuvos kultūrinį gyvenimą į priekį. Žodžiu, buvo padėti svarbūs pamatai tolimesniam progresui. Turėjom problemų, bet jų turi bet kuri nauja valstybė, nauja pilietinė visuomenė, tačiau jos buvo išsprendžiamos. Danija tais laikais buvo praktiškai identiška Lietuvai ekonominiu požiūriu, kur jie vystydamiesi savo nuožiūra dabar yra ir kur mes? Be to, nereikia užmiršti nepataisomos sovietinės santvarkos žalos: iniciatyvumo, savarankiškumoužgniaužimos, šabloninio mąstymo įdiegimo ir t.t. Galima tęsti ir tęsti. Vienaip pažiūrėjus,režimas atnešė ekonominės naudos, bet reikia lyginti su alternatyvomis: būtume turėję progą kurti ekonomiškai racionalų ūkį, pagrįstą turimais ištekliais, tvarų, neprimestą dirbtinai. Dabar, ačiū Dievui, vėl turime tokią progą kurti savo valstybę, ateitis parodys, ką sukursime šį sykį.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Atsakant į pačią demotyvaciją: tai žinoma statė. juk jie galvojo, kad Lietuva jau jų visam laikui. Gi nesugriaus ir nepaliks tuščios žemės, gi socializmą visur reikėjo plėst. O šios įstaigos tarnavo kaip didelis smegenų plovimo aparatas. O gal manai, kad bibliotekų lentynos lūžo nuo lietuviškos ar vakarietiškos literatūros, ar mokyklose buvo mokoma ko nors vertingo? Lenino raštus ir teskaitė žmonės.
#31 atsakant į tavo teiginį.. šiaip trūksta žodžių, bet pamėginsiu. komunistinė propaganda gerai, lietuviška jau ne (nors nė jokia čia ne propaganda). Taip. Asmeniškai aš sutinku, kad būtent tokie procentai ir yra. Na gal 70/30, jei būsim optimistai. ir.. todėl ir esam šalis, atsilikusi beveik tiek pat, kiek Rusija (nors kažkiek išbridom, bet dar tokių aukų atsiranda..), tiek gyvenimo lygiu, tiek kultūra. Tie kurie tiki savo šalim, dirba jos naudai, tie ir gyvena laimingai ir pasiturinčiai. Gyveni su sovietiniu požiūriu - geriau pachaltūrinsiu ką nors - tiks, tai ir ari už minimumą visą gyvenimą. Žodžiu, čia diskutuot iki numirimo galima, bet kiek jau esu susiduręs, tie prosovietinio mąstymo žmonės beviltiški tame.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#32 reikia maziau ziureti ka raso vadoveliuose, o pasidometi realiai is gyvu zmoniu, kas ir kaip buvo. papasakos kur kas idomesniu dalyku, ne visada atsitinkanciu oficialia "tiesa".
Nuotraukos nėra
TheBoss prieš 4597 d. Atsakyti   
31-asai Ačiū už gerą juoko dozę! O gal pasišlykštėjimo, kartais net sunku pasakyti. Partizanavo daugiausiai VALSTIEČIAI, t.y. valstiečių sūnūs, intelektualai, dažnai taip pat kilę iš kaimo, su tėvų palaiminimu. Kodėl vyrai kovojo dėl tos "vargingos" Lietuvos? Kodėl net ne vien pasiturintys ūkininkai, bet ir visiški varguoliai paremdavo partizanus, nors tvarka jiems palankesnė buvo diegiama, t.y. jie neturėjo ko prarasti? Kodėl? Ptfu, ta sovietinė propaganda... Buožės tautos priešais pavirto... Nors kas tai yra praktiškai - šaunus, iniciatyvus, darbštus ūkininkas, t.y. tikras tarpkukario Lietuvos pasididžiavimas. Išprievartavo sovietai Lietuvos kaimą, gamtą ir tiek, neleido jam vystytis sava vaga.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#30 ai, jau tik nereikia situ propagandiniu skiedalu. tai 90% tautos - bailiai ir pataikunai? jeigu zmonems sovietine santvarka atnese geresni gyvenima ir platesnes galimybes, kuriu jie nebutu tureje smetonineje lietuvoje, tai kodel jie TUREJO pries ja kovoti? kaip jau sakiau, ukininkams ir darbininkams nebuvo pries ka kovoti, nes jie gavo geresni gyvenima, nei turejo.
Nuotraukos nėra
TheBoss prieš 4597 d. Atsakyti   
Tadai, nieko nesiplėsiu, tik pacituosių tikrą lietuvį - Lionginą Baliukevičių - Dzūką, puikiai parodo, iš kur išverstaskūrių tiek Lietuvoje po pokario priviso: "Geriausia tautos dalis kovoja ir miršta arba baigia savo dienas ištrėmime ir kalėjimuose. Kovoja visi idealistai, graţiausias tautos ţiedas, nebijąs uţ savo tėviškę galvą paguldyti. Kovoja ir ţūsta, nes nėra kovos be aukų, lygiai kaip nėra laisvės be kovos ir pasišventimo. Lieka bailiai, pataikūnai, girtuokliai, bevaliai bolševikinio aparato klapčiukai, kombinatoriai, veidmainiai... Šie lieka visi. Tik ne visi liks tie, kurie kovojo uţ tėvynę ir visų likusiųjų gyvybę..." Kokie tėvai, tokie ir vaikai...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
kas per besmegenis galejo TOKIA nesamone sukurt???
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
ko jus cia ardotes? argi verta kreip demesi i kekviena nesamone sitam puslapi?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#26 lol, o as apie demo kureja buvau geresnes nuomones... tokiu atveju, respectas moderatoriams.
Nuotraukos nėra
zcarrier prieš 4597 d. Atsakyti   
Gerbiamasis moderatoriau, atkeisk atgal demotyvacijos teksta i okupacija - RUSISKAI. Ar tiesa akis grauzia kad pakeitei?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Demotyvacija sukure visiskai istorijos neismananti butybe
anonimas nuotrauka
anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
nu jau geriau butu buve jei lietuva nebutu okupuota sovietu su savo komunistinem propogandom :) tada zmones budavo tremiami i sibira del to, kad saugojo gimtaja kalba, niekur kitur negaledavai isvaziuot tik po rusu uzvaldyta teritorija galedavai nebent keliaut, vakaru kultura irgi sunkiai pasiekdavo mumis. zinoma palengvejo po stalino laikais viskas, bet vistiek budavo nusikaltimas klausyti muzika ar ziureti filmus kurie is vakaru kulturos yra, visokie hipiai, pankai ir aplamai kokia subkultura propoguojantys zmones buvo laikomi banditais visokiais ir dar iki siol zmoniu poziuris i juos nelabai pasikeite deka sovietu ir aplamai deka sovietu auga dar po siai dienai visokie marozai, taip pat buvo privaloma visiems vyrams pasiekus 18 tarnauti armijoi jei jie geros formos ir deka to tada daugelis jaunuoliu zudydavosi, slapstydavosi ar kitais budais vengdavo patekti i armija :) jei nebutume valdomi tu komunistu tai manau siais laikais musu padetis butu daug geresne :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#20 jei ne tos "blokines griuvenos", idomu kur gyventu didzioji dalis zmoniu.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
kažką trėmė, o kažką prievartavo miško broliai vaikų akivaizdoje, taip kad šventų nei vieno nėra
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Demotyvacijos autorius turbūt nežino, kad tarpukario Lietuvo BVP buvo toks pat kaip Nyderlandų.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Jei ne sovietai, tai dabar ne tik kad nebutu tu blokiniu griuvenu, bet ir zmones butu kitokie
barbar nuotrauka
barbar prieš 4597 d. Atsakyti   
#17 būtų gerai, jei būtų tiesa
Canonas nuotrauka
Canonas prieš 4597 d. Atsakyti   
Čia turėta omeny, kad puolė mūsų miestus (griovė ir pan), bet paliko mokyklas, bibliotekas ir pan, atseit visą mokslo infrastruktūrą, todėl dabar vaikai kankinasi. Ir čia sarkazmu išreikštas humoras, idiotai.
Bet nesijaudinkit, ne pirmą šimtąją demo nesuprantat.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
va cia yra nesamone. vaikai istorija pasidomekit kokia Lietuva buvo pries visas invazijas
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Ką tu tuo nori pasakyti? Čia tipo prikels mano tėvus tavo komunistų šlovinimas?

Patys organizavo, o paskui patys pasmerkė. Man tai atrodo kaip apgailėtina propaganda, tau tai atrodo puikus pateisinimas.

Apie išsilavinimą, tai tavo pasaka vis tik nieko nekeičia. Išsilavinimo pasiekiamumas Lietuvoje ar taip ar taip augo. Po karo viskas būtų tik dar labiau augę. :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
demotyvatorius ryskiai rusas :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
zcarrier, ir kiti kacapai - užsičiaupkit po galais. nepatinka Lietuva ir jos kultūra - pyzdinkit į savo sibirą
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#10 taip, stalinistiniai tremimai buvo nusikaltimas, cia tiesa. stalinistinius tremimus pasmerke pati tarybu sajunga 1956 metu suvaziavime. o mano seneliai, kaimo zmones, smetonineje lietuvoje netureje JOKIU perspektyvu (tam kad gauti issilavinima, reikejo parduoti puse zemes), gavo galimybes gyvenime pasiekti ko nori - mokytis, dirbti megstama darba, auginti vaikus ne skurde, sveikatos apsauga, socialines garantijas ir t. t. - viska, kas smetonineje lietuvoje buvo prieinama TIK TURTUOLIAMS. sovietmeciu tai tapo prieinama VISIEMS. nes me visi esame zmones ir turime teise gyventi normaliai, , o ne vien ta grietinele, turtejanti kitu saskaita.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
paziurekit i komentuojanciu per fb vardus, gi tipiski sovinistai ruskeliai, galvoja, jei ne ju stebuklinga rusija, tai gyventume jau olose ir miskuose... vaje koks bukumas...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
O kokią propagandą varo „Landsbergis“? Ta prasme nešališki, bet kritiški teiginiai yra melas, ar kaip?

Kalbant apie „kaip ten buvo gerai“, tai pasakysiu tiek, kad mano tėvai buvo ištremti į Sibirą mirti. Tikrai gerai tai buvo? Įdomu kaip jūs kalbėtumėt, jeigu jūsų tėvai būtų nužudyti sovietų.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
superine demo, ir tikra teisybe. landzbergistine propaganda, kaip matau, veikia ne blogiau nei sovietine ir jaunajai kartai gerai plauna smegenis.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#7 aisku, kad jam vienodai. Taigi rase, kad mokosi rusu mokykloj. Jauciu jiems ta ir teigia, kad okupacija buvo geriausia, kad Lietuva kada nors turejo ar tures :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
#6 yra tautos istorija, kalba, vertybes, kurias jie naikino ir steige savas. jeigu tau tai vienodai, tai nera apie ka ir kalbet.
Nuotraukos nėra
zcarrier prieš 4598 d. Atsakyti   
#5 o ar ta "okupacija" tikrai tokia bloga jeigu jums stengiasi dar pagerint gyvenimo kokybe? :) man atrodo fasistai nieko nestate.. na gal isskyrus amunicijos/ginklu/transporto gamyklas :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
#4 issiaiskink ka reiskia okupacija. tai nereiskia lyginimas su zeme
Nuotraukos nėra
zcarrier prieš 4598 d. Atsakyti   
#1 + Tu nori grozio.. Bet pamirsti kad pastatas pirmiausia turi but FUNKCIONALUS, o grozis - antram plane..
Nuotraukos nėra
zcarrier prieš 4598 d. Atsakyti   
#1 Ir jeigu ka, as pats mokausi mokykloje, kuria pastate Sovietai.. Juk lietuvos valdzia nesusirupins pastatyt RUSU mokyklai nauju patalpu ..:)
Nuotraukos nėra
zcarrier prieš 4598 d. Atsakyti   
#1 Katik susigalvojai sau uzsiemima savaitgaliui :)
+ Tu esi pastates bent KA NORS?
barbar nuotrauka
barbar prieš 4598 d. Atsakyti   
Taaai gražaus dabar turim architektūrinio paveldo...
O jei rimtai, tai neprošal būtų pasikartoti istorijos kursą, pradžiai...

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų