Pagaliau bažnyčia - gavo naujų priemonių kovai su eretikais

2011.04.18 patalpino Minda-Vuzzy
  • 163
51
baznycia,ginklai
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.


Žymės: baznycia, ginklai


Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4146 d. Atsakyti   
Krw paskaicius to trintuko komentaru i galva sove tik 1 sakinys. Ciuvak, gal tu atsigauk nuo pigiu narkotiku.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4393 d. Atsakyti   
#22 Na Gerbiamasis man protą davė ne Dievas, o Mama kuri mane pagimdė. O senais laikais bažnyčia manipuliavo žmonėmis ir daugumai kunygų (nes atsidavusių religijai kunygų ir vyskupų buvo mažai) rūpėjo pinigai. Bet tikėti Dievu yra gerai tik dėl to, kad žmogus praradęs ką nors svarbaus savo gyvenime neprarastų vilties. O kad Dievas egzistavo ar egzistuoja nėra įrodyta
LinasK nuotrauka
LinasK prieš 4745 d. Atsakyti   
Tryer - o tu palygink gyventojų statistinius duomenis - viduramžių bei Prancūzų revoliucijos.. Jie žinok skiriasi. Kitas dalykas - viduramžiais Bažnyčia toleravo tik tokį meną, mokslą, kokį jie patį suprato ir kokiam leido.. Kodėl heliocentrizmo idėja buvo taip naikinama ir stengiamasi ją užgošt? Nes Bažnyčia buvo įsikibusi geocentrizmo.. Kodėl vyko tokie "geri dalykai" kaip indulgencijos ir pan? Nes Bažnyčia buvo visagalė ir teigė žmonėms, ką norėjo, nors tai ir buvo absoliuti nesąmonė. Be to.. tu kalbi tik apie ereziją.. pasiskaityk apie Kryžiaus žygius, kurie pradėjo nesibaigiantį karą su Artimaisiais Rytais. Atims norą lygint ką nors. Sėkmės.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4748 d. Atsakyti   
Man tai bažnyčios atrodo grynas verslas, o ir taip nelabai tikinti esu...
Nuotraukos nėra
Tryer prieš 4750 d. Atsakyti   
#46 Ir kas buvo būtent blogai su tuom vystymųsi ? Tuo metu vystėsi ir kultūra ir ekonomika lygiai taip pat kaip ir visomis kitomis epochomis ir tai tikrai nebuvo Tamsieji Amžiai, o juos taip apibūdino būtent Renesanso atstovai norėdami sureikšminti savo naujai pradėtą epochą. Per maždaug tūkstantį bažnyčios gyvavimo metų buvo suimta kažkur apie ~400tukst. žmonių už erezija, o per Jakobinų diktatūros METUS buvo nužudytas milijonas žmonių. Viduramžiais vystėsi tiek mokslas, tiek kultūra, tiek menas, bet kitaip nei mum priimta. Neįsivaizduokit, tų laikų ekonominio vystymosi kaip kokios nors laisvosios rinkos, feodalizmas vis dėlto buvo, kitoks požiūris buvo...

Tik va tokie kaip tu, su savo 5 klasės žiniomis kažkodėl nori pasirodyt :) Tau tikrai labiau reiktų pasimokyti nei man...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4750 d. Atsakyti   
#37 pasidomek kaip vistesi ekonmiskai europa per viduramzius , tada komentuok tokias pievas
anonimas nuotrauka
anonimas prieš 4750 d. Atsakyti   
#41 todel, kad jo nera
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4750 d. Atsakyti   
#44 Taigi, o kai kurie ir taip neišsivystę :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4750 d. Atsakyti   
ziurint kaikuriu komentarus matosi kad lietuvoje religija nepadejo issivystyti :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#36 Ka pasimokyt? Kad astronomija irodo kaip atsirado visata? Baik cia svaigt. Irodyk kaip.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Kodel dievas nepadaro kad amputuotiem zmonem ataugtu ranka,koja etc.?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Kodel dievas nepadaro kad amputuotiem zmonem ataugtu ranka,koja etc.?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Klausimas pries tikejima: Jeigu Dievas sukure viska, tai is kur atsirado Dievas?
Klausimas uz tikejima: Jei Dievo nera ir viskas visatoje atsirado didziojo sprogimo metu, visiskos tustybes erdveje, tai kas pradejo ta sprogima?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
juokingi jūs man, savo nuomones jus niekam neikisit, nori žmonus tiki i Dieva, nori ne, tai vadinama sazines laisve.baikit pagaliau gincytis kas yra ir ko nera, tai apsurdiska.religijos klausimas yra labai gincytinas ir niekeno dar nesuprastas :) one love people.
Nuotraukos nėra
Tryer prieš 4751 d. Atsakyti   
#35 Ech, net nežinau kaip geriau paaiškinti. Kas būtų jei nebūtų religijos ? Gal būtų geriau, gal blogiau, sunku pasakyt, galbūt iš viso nieko nebūtų, tai yra tik spėlionės. Lengva sočiu pilvu sakyt, jog tau nereikia maisto. Religija ir padėjo šioki toki pamatą žmonių evoliucijai, todėl sakyt jog būtų... Kodėl Europa pasauliniu mastu išsivyste pirmiau nei kiti regionai ? Šiaurės ir Pietų Amerikas, Azija, Afrika, Australija - ten kur nebuvo krikščionybės, žmonės evoliucinavo žymiai lėčiau o ir tas pats mokslas buvo silpnesnis, tai kodėl jūs manot, jog Kriskčionybė padarė žala žmonijai ? Net ir toj pačioj Lietuvoj, XII-XIIIa. buvo kultūrinis ir mokslinis atsilikimas nuo likusios Europos, kodėl ? Nes nebuvo Krikščionybės. Dabar garantuoju sakysit, jog atliko savo paskirtį tuo metu, o dabar jau gali ji išnykti, bet pati Kriškčionybė laikui bėgant keitėsi ir evoliucinavo, kaip ir pati žmonių visuomenė. Šiuo metu pati krikščionybė propoguoja mokslą ir išsilavinimą ir nekalba apie kažkokius žmones danguje. Biblija buvo parašyta itin seniai ir ji buvo skirta to meto žmonėms, visi analogai joje buvo sieti su to meto žmonių kasdienybė ir būtent Naujasis Testamentas yra tikrosios humanizmo ištakos. Jei nebūtų Biblijos, manau nebūtų ir Renesanso ( o jei ir būtų jis buvęs, tai tikrai visiškai kitokiu pavidalu), jei ne Renesansas, tai nebūtų buvusios iš Švietimo epochos bei Pramonės revoliucijos, o tas turėtų irgi daug pasekmių... Šiandieninė Kriksčionybės mus moko tiesiog pagrindinių moralinių normų. Pasakysiu jums paprastai, šiandieninis Kriksčioniškasis Dievas yra tiesiog Meilė. Jei netikit Dievu, jūs neigiat Meilę. O jei jūs mylit ką nors jums artimo, jūs tikit į Kriksčioniškąjį Dievą, nors patys to nesuprantat. Norint suprast Krikščionybę, reikia pažvelgt į to laikmečio istorine, socialinę padėtį. It's just that simple.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
kaip ten pala, dievas kure zeme 3 dienas o per ketvirta sukure zvaigzdes? tai wtf? kodel jis zeme kure tris dienas, o likusia visata sugebejo per viena diena sukurt? :D
esme kad tiek failu krikscionybeje yra, kad tiket tokiu melu neimanoma. o Dievas yr ar ner ir koks jis ten yr suzinosim visi mire.
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
#31 Vaike, gal pasimokink biski? ;D
bradega nuotrauka
bradega prieš 4751 d. Atsakyti   
anonimas > respect !
Tryer > Skubu tave nuvilti, bet morale NERA vien tikinciuju bruozas.
Evoliucijos eigoje žmones išsivyste buti socialiomis ir
bendradarbiaujanciomis butybemis, kartais pasirenkanciomis ir kitas
išgyvenimo strategijas (sukciavimas,vagystes), tad religija, žmonems elgtis
gerai, yra visiškai NEREIKALINGA. Žmones nori bendradarbiauti, žmones nori
gyventi visuomeneje, kurioje jiems patogu gyventi ir to jie siekia ir sieks su religija ar be religijos. Skirtumas tik toks,
kad religija remiasi pramanais, o teisingus sprendimus priimti remiantis neteisinga informacija yra sudetinga.
bradega nuotrauka
bradega prieš 4751 d. Atsakyti   
4# Tai vadinama Pascalio dilema.
"Jei dievas neegzistuoja, tikėdamas nieko neprarasi, o netikėdamas – nieko negausi."
Toks argumentas yra paprasciausiai KVAILAS, nes :
1.) iš šio argumento išplaukia tik dvi galimybės. Arba dievas egzistuoja ir atlygina už tikėjimą, arba jis neegzistuoja. Tačiau gali būti ir daugiau variantų, pavyzdžiui, dievas egzistuoja ir baudžia už tikėjimą. Tokiu atveju tikėti kaip tik neapsimokėtų.
2.)Preziumuoja, kad krikščionybė yra vienintelė religija, teigianti, kad už tikėjimą dievas atlygina, už netikėjimą baudžia. Tačiau iš tiesų egzistuoja daug religijų, kurios teigia tą patį apie savo dievus. Taip pat tokiu atveju negalima atmesti galimybės, kad egzistuoja nei vienai religijai nežinomi dievai, baudžiantys žmones už netikėjimą jais.
3.)Nemini, kad egzistuoja tikėjimo išlaidos. Dauguma religijų reikalauja iš savo pasekėjų skirti nemažai laiko, lėšų ir pastangų. Pavyzdžiui, aukoti bažnyčiai, vaikščioti į pamaldas ir panašiai. Taip pat egzistuoja ir tikėtini nuostoliai: pavyzdžiui, Jehovos liudytojai nepriima kraujo perpylimų, todėl tikėjimas gali kainuoti net ir gyvybę.
4.)Iš religinės pusės kritikuojama, kad toks tikėjimas nėra „tikrasis tikėjimas“, kadangi tikintysis nėra tikras dėl dievo egzistavimo, o tiki tik iš atsargumo, dėl viso pikto. Daug pagrindinių krikščionybės denominacijų tokį tikėjimą laiko eretišku.
5.)Neįmanoma valios pastangomis patikėti tuo, ko tikrumu abejoji. Jei esi tikintis Dievo egzistavimu, šis argumentas bus nereikalingas. Jei nesi tikras, šis argumentas nepadės patikėti. Paskalis apie tai rašė, kad reikėtų pradėti elgtis taip, tarsi tikėtum, o tikėjimas galbūt ateis vėliau.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Jomajo tautiečiai.... kad toks žmogus kaip Jėzus manau visi tiki, pabuvo ir buvo nukryžiuotas, mirė, tačiau žmonės pradėjo tikėti t.y. išpažinti katalikybę, krikščionybę, nes tai į mūsų gyvenimus įneša bent lašelį gėrio, visos krikščioniškos šventės gi ir skirtos pabūti kartu su artimaisiais, visokie pasnikai - kad mūsų kūnas truputį apsivalytų. Tiki ar netiki, čia žmonių reikalas. Beje aš pats tikiu kad tikrai ne dievas sukūrė žemę....
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
tuomet, mane jau galit sušaudyt.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#28 astronomija? Ji nepaaiskina kaip visata atsirado. Ka tu cia nusisneki.
anonimas nuotrauka
anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#29 kai itikins tai ir atsiversiu kaip tu sakai, bet kol to nebus tai kol gyvas busiu as netikesiu nematomais zmonemis gyvenanciais dangui
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
#27 Dziaugiuos, mylek juos ir toliau, tiesiog sakau, kad dazniausiai zmones, kurie netiki i Dieva, turi tik materealines vertybes. Ismok skaityti tarp eiluciu.
P.s. - patikek, viena diena Dievas tave ir itikins, o tu atsiversi ;)
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
#26 Patikek, astronomija as duomiuos labiau, nei tu.
anonimas nuotrauka
anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#2
1.man px is kokios raides dievas rasosi
2.jo nera
3.kad netikiu juo nereiskia, kad mano gyvenimas bevertis ir materialinis vis del to myliu savo gimines ir jau tai yra dvasinis dalykas.
o jei apie dievo egzistavima as neteisus tai pats ponas dievas galetu mane itikint, o ne fanatikai religijos
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#22 O tu nemoki naudotis jomis, kad ismoksi kaip visata susikure, tiki aklai be jokios priezasties net nezinodamas ar i ka tiki yra tiesa. Kaip ir beveik kiekvienas krikscioni, arogantiskas ir net nemano pasimokyti.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#4 isties privertei mane susimastyt...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
STAI JUMS, MUSULMONAI! XD
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
Man jusu visu gaila, kurie netikit i Jezu Kristu :) Bet ka jau padarysi, jei nemokat isnaudot to proto, kuri Dievas jums dave :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
100 kartų tau pritariu,ir #19.
Žmonės patys nesupranta kaip religija jais manipuliuoja.
Nuotraukos nėra
HelloShity prieš 4751 d. Atsakyti   
Ateizmas debiliškimo šakų?? :D TAI TIKĖTI Į DIEVULĮ JAU VISAI NORMALU?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#15 <--- jei tiki i dieva tai reiskiasi kad tu durnas ir nesigydai,va ka galiu pasakyti.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Sielos neturiu ir tikiu gamta bei lemtim.
Šiaip jau,jeigu būtų tas "D"ievas,tai mane jau seniai nuskandinęs,papjovęs,ar kažką panašaus būtų padaręs,juk pagal pačią populiariausią pasakų knygą "Biblija" kai Dievas žudo kūdikius ir žmones yra labai labai gerai.
Wazzeee nuotrauka
Wazzeee prieš 4751 d. Atsakyti   
#4 Tai gal geriau aplamai tikėti i visus dievus ir ispazinti visas realigijas? juk vis tiek kai mirsit nieko neprarasit.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#15 Zinau kad religija yra geras dalykas(kai kurios religijos, janeizmas, budizmas ir dar kai kurios) taciau ne krikscionybe ar dar kitos.

youtu.be/7ImvlS8PLIo Sekmes ziurint, ir atleisk uz tai jog sakiau jog "Dievo" nera, taciau visi faktai veda prie to.
Nuotraukos nėra
Tryer prieš 4751 d. Atsakyti   
#12 Aš pats ruošiuosi studijuoti fizika, bet manau, jog religija yra labai teigiamas dalykas. Religija iš esmės moko žmonės būti gerais. Viskas. Nieko daugiau, nieko mažiau. Nėra nė vieno rimto mokslininko, kuris taip drastiškai kaip tu pasakytų jog Dievo nėra. Jei jau tu taip stipriai pasidomėjai ta kvantine fizika, turėtum suprasti, jog joje yra tiek daug spragų ir neatitikimų. Ateizmas iš esmės yra viena iš debilizmo atšakų. Tu neprivalai tikėti būtent tokiu Dievu, kokį mato kiti, bet teigti, jog nėra absoliučiai jokios aukštesnės jėgos yra labai jau kvaila, ypač kai visa Visata, jos kilmė ir šaknys yra vienas didelis klaustukas. O mokslas žmogaus nepadaro laimingu, o religija gali. Aš mačiau itin daug žmonių, kurie stipriai tiki į Dievą ir yra laimingi, turi daug energija, nuveikia daug darbų ir mačiau daug žmonių, kurie yra netiki į Dievą ir yra prislėgti depresijos, nemato pasaulyje jokios šviesos jokio grožio. Tai pasakyk tu man, koks privalumas yra netikėti į Dievą ? Laisvė ? Apie kokia laisvę tu dar kalbi, religija žmogaus nesupančioja. Visi karai, visi žudymai būtų taip pat sekmingai vykę ir be religijos.
Nuotraukos nėra
Just_- prieš 4751 d. Atsakyti   
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
kur jūsū "o gailestingasis,o maloningasis " dievas,kai afrikai tokios bėdos? apgailėtini žmonės.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#6 Nesupratau ka norejai pasakyt, tavo tikslas sakinio buvo kad mokslas nieko "nepadeda" ? Grysk i urvus tada jei jis nieko nepadeda, nepirk drabuziu, nesinaudok kompiuteriu, internetu. Pasidomek bent kiek mokslu, kvantine fizika. Kvantineje fizikoje net niekas nera stabilus, kai nestabilus ir niekas atsiranda protonai atomai ir visa kita, taip ivyko ir "Big Bang". Kodel tu manai kad 93% mokslininku yra ateistai, ir kas paprasti zmones net nebetiki i dieva?
Ir jei tiki kad gyvenimas be dievo "beprasmis" tai tu oj kaip klysti, mes turim tik viena gyvenima mes ji gyvename pilnai. O kodel tu nenusizudai, jei kitas gyvenimas geresnis ir "begalinis" ? Gi jis geresnis, o jis pagal Biblija "sudas". Nagi nusizudyk.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Matematika gali atnest sekme, o ponas nieko nedarantis dievaszzzz - ne
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
#6 Jei sakai, kad mokslas geresnis, tai prašyk sėkmės gyvenime matematikos :))
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
#7 Jeigu tau Dievas [Jėzus Kristus] nepadarė nieko gero, tai gali tikėti tuo savo propro seneliu. Gaidys.
Nuotraukos nėra
HelloShity prieš 4751 d. Atsakyti   
4 komentaras.
Tikėti dėl tokių paskatų, yra tas pats kas visai netikėti. :) Ir šiaip, jeigu tiki, tai ir laikais įsakymų dievulėlio, o jei ne... Kodėl tu labiau nusipelnei keliaut į dangų, negu, kad aš, būdamas ateistas? :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#2 dievas nera visada rasomas is didziosios raides, tarkim, saules dievas, menulio dievas, ugnies dievas ir t.t. rasomi mazaja raide
taip pat, nesuprantu, koks tikslas tiketi i dieva, jei niekas neirode jei jis yra ir kazka gero dare, be to, tas tavo vadinamasis dievas jau senu seniausiai mires, tai cia beveik tas pats, kas tiketu mano propropropro...seneliu
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
#2 Uzdaryto mastymo zmogau, religija praranda savo itaka, vis daugiau ateistu kas met. Kodel taip? Mokslas geresnis, mokslas tobuleja. Jei bent kiek pasidometum tai tikrai zinotum, kad net dievo nera. Sekmes tikint i skraidanti teveli.
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
#4 Sutinku :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4751 d. Atsakyti   
Geriau tikėkit į dievą. Nes kai mirsit nieko neprarasit.
labai_rimtai nuotrauka
labai_rimtai prieš 4751 d. Atsakyti   
nu naf. Kai prie žodžių prisikišo..
Nuotraukos nėra
MrTrintukas prieš 4751 d. Atsakyti   
1) Dievas rašomas iš didžiosios raidės;
2) Dievas nėra "vadinamas", Dievas - yra;
3) Jei tu netiki, sorry, tavo gyvenimas tuščias, neturi prasmės ir kai baigsis tavo žemiškasis gyvenimas, kartu su juo baigsis ir sielos. ;)

Sėkmės, žmogau, tau gyvenant tokį gyvenimą, jei tokio nori, vertink ir toliau tik materealius dalykus :)
Rodyti daugiau komentarų (50-51)

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų