Krikščionių logika - Jei malda išsipildo - "ačiū Dievui!", jei ne - "Viešpaties keliai nežinomi".

2012.03.10 patalpino seveneleven
  • 42
4
tikejimas,religija,bullshit
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4101 d. Atsakyti   
#1 Paskalio dilema yra bene prasčiausias tikinčiųjų argumentas. Kas, jei musulmonai teisūs? Kas, jei teisūs induistai, budistai, bet kokios kitos religijos išpažinėjai? Pasaulyje yra apie 8000 religijų ir jų atšakų. Ar tikrai verta paaukoti racionalų mąstymą ir galimybę kritiškai vertinti teiginius ir faktus vien tam, kad galėtum išvengti vienos iš kelių tūkstančių pomirtinių bausmių, kurios, beje, yra visiškai nepagrįstos? Be to, jeigu žmogus tiki tik tam, kad apsidraustų, tai reiškia, kad jam nerūpi tiesa ir jis linkęs save apgaudinėti tam, kad jaustųsi geriau.
#2 Retas atvejis, kad kažkas pateiktų geresnių argumentų, negu pateikti abiejuose klipuose. Juokingiausia tai, kad kreacionistai yra visiškai įsitikinę, kad šitie argumentai yra visiškai racionalūs ir tvirti, ir negali patikėti, kad juos kažkas senai sužlugdė. Patariu pažiūrėti ir kitus TTA klipus, o turint laiko - perklausyti radijo laidos įrašus. Tai viena iš tų radijo laidų, kurios neužsiima sistematiniu religijų griovimu, o tik pateikia faktus, nuomones ir dalijasi žmonių patirtimi.
#3 O anksčiau jau buvo auksiniai laikai, taip? Visais laikais viskas, kas ne normoje, buvo laikoma moraliniu nuosmukiu. Už tokių dalykų laikymą pasaulio pabaigos ženklu blogiau yra tik bandymas viską paaiškinti remiantis Biblija. Deja - įvykiai nevyksta pagal Bibliją - tai Biblija pritaikoma prie pasaulio padėties. Paimkime dinozaurus - kai jie pirmą kartą buvo pagrįsti archeologiniais įrodymais, krikščionys sukilo, kaip ir prieš kiekvieną mokslo atradimą, kuris prieštaraują jų supuvusiai doktrinai. Paskui sekė antrasis asimiliavimo etapas - tolerancija, neva, šitas naujas faktas (šiuo atveju - dinozaurai) puikiai eina koja kojon šalia "nepaneigiamų" Biblijos tiesų. Dabar jau reiškiasi trečias etapas - apologetai suskubo aiškinti, kad dinozaurai buvo aprašyti Biblijoje. Krikščionybė taikosi prie modernaus pasaulio, nes kitaip racionalus žmonių mąstymas ją kaip mat atmestų, todėl jei jau skelbi pasaulio pabaigą, remkis kažkuo patikimesniu, nei 2000 metų senumo rašliava, parašyta piemenų.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4402 d. Atsakyti   
Antikristo imperija - jau greit.

Pries 2000 metu ispranasauta dabartine masine moraline degradacija, materializmas, tarpukojo kultas ir t. t. Viskas eina link to. Amerikonai, tikroji antireligine imperija su savo ano galo "vertybemis" visu greiciu ivedineja savo tvarka pasaulyje.

Ne maldose cia esme. Jeigu kazkam atrodo, kad religija tai "pasimeldziau - gavau 100 litu is dangaus" tai eikit biski knygu paskaitykit.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4402 d. Atsakyti   
#1 Būtų veiksminga jei dievas nereikalautų kad tu į jį tvirtai tikėtum ir tik tada tai suveiktų. Ir aš tiesiog negaliu prisiversti sau meluoti...
www.youtube.com/watch?v=xfZFsXfCy6s&feature=relmfu nuo 4:30
www.youtube.com/watch?v=SSxgnu3Hww8 siūlyčiau pažiurėt abu klipus :)
Giedriax nuotrauka
Giedriax prieš 4402 d. Atsakyti   
Štai ką radau interneto platybėse, manau ši citata čia tinka:
Yra įvairių argumentų , kuriais motyvuojamas religinis tikėjimas. Vienas iš įdomiausių ir populiariausių yra lažybų argumentas , dažnai minimas kartu su Paskalio (1632 – 1662 ) pavarde. Jis pateikia praktinių priežasčių , kodėl verta tikėti Dievu .Įsivazduokite , kad jūs nesate tikri tuo , ar Dievas yra ar ne . Jūsų valioje yra gyventi pagal bet kurią prielaidą , ir galbūt imsite kuria iš jų tikėti . Tikėjimo Dievu pasekmės bus daug geresnės , net jei jūsų tikėjimas neteisingas , o jei jis teisingas , tada jūs laimėsite dar daugiau . Taip pat apsimoka tikėti , kad Dievo nėra , bet jei Jo iš tiesų nėra , niekas ir nepasikeis. Tačiau jei tikite , kad Dievo nėra , ir jūs klystate , tada rizikuojate prarasti daug dvasinių vertybių , kurias užtikrina tikėjimas Dievu ir Jo dieviškąja egzistencija . Visa tai apsvarsčius tikėti Dievu atrodo racionalu.

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų