Ateizmas - Pelno nesiekianti organizacija

2013.03.08 patalpino Punceka
  • 35
15
Ateizmas
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
taigi senai aišku, kad tikėjimas yra tam, kad žmonės būtų dievobaimingi ir nelaužytų taisykliu vien tam, kad pakliūtų į "dangų".
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
#11 1) sekminga baudziamoji politika ( pvz nepergrieztos bausmes) 2) visuomenes issiauklejimas (pvz pas mus siaubinga kultura viesojoj erdvej, troleibusuose ir t.t.) 3) Pvz Japoninjoj kreiptis i teisma yra geda, Jei tave pradeda teisti/kaltinti ( net jei esi nekaltas), tai nuosmukis visuomenej ( moralinis nekaltumo prezumpcijos paneigimas) 4) Teisetvarkos kompetencija/tinkamas resursu paskirstymas ir t.t. BET TIKRAI nusikalstamumas neprikllauso nuo sekuliarizacijos :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
jei kas nori shia tema biski info susirast , tai susiraskit "plikoji bezdzione" kninga... ten viskas tiesiai/sviesiai kaip ir nx zmones "susikure"religijas
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
Beje, kas supranta angliškai ir nori sužinoti apie moralės dėsnius tarp gyvūnų, štai išsami kalba šita tema: www.youtube.com/watch?v=GcJxRqTs5nk
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
#8 Bites, skruzdėles ir žmones sulyginau todėl, kad visos trys gyvūnų rūšys buriasi į visuomenes pagal tą pačią socialinę sistemą: yra darbininkai, yra valdantieji ir t.t. Tai, kad religija buvo visuomenės dalis nuo pirmųjų civilizacijų nieko nesako apie moralę, tačiau parodo religijos poreikį. Nuo senovės žmonės nesuvokiamus dalykus paaiškindavo aukštesniųjų jėgų apsireiškimui, pvz. saulė, žaibas, potvyniai ir t.t. buvo laikomi dievais arba jų apraiškomis/bausmėmis. Grįžtant prie moralės: kiekvienu istoriniu laikotarpiu į gėrį/blogį buvo žiūrima vis kitaip. Pvz. musulmonų pranašas Mahometas, anot Korano, būdamas maždaug 50 metų išprievartavo devynmetę mergaitę. Pagal dabartinius įstatymus jis jau sėdėtų kalėjime, tačiau tais laikais tai buvo laikoma padoriu elgesiu. Evoliucijos eigoje žmonės protiškai išsivystė iki tokio lygio, kad sugebėtų burtis į grupes. Pridėkim smalsumą ir greitą protinių galimybių augimą, ir gauname šiuolaikinį žmogų. Religija buvo tarpinis variantas tarp neandertaliečio ir homo sapiens^2. Moralė nekyla iš religijos; iš tikrųjų galima pasakyti atvirkščiai - religija įtraukė moralę. Užbaigsiu klausimu visiems: kodėl, jūsų nuomone, mažiausias nusikaltimų skaičius yra sekuliarose valstybėse, tokiose kaip Japonija ir Danija?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
kazy tai nori pasakyt kad jei nebutu reiligjos nebutu blogio? as uz :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
#8 Religija yra budas pasipelnyti ir taip, tai nera lygu dievui, nes nezinai ar dievas is viso egzistuoja.Taip pat pasak 10 dievo isakymu turi gerbti savo tevus. Tai pagal siuolaikini poziuri religijos jau nebeatlieka jokio vaidmens,nes nematau,kad kasnors laikytusi tu isakymu del religijos,labiau del to,kad nepakliutu i kalejima ar neuzsitraukti kitu zmoniu rustybes.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
#7 1) sulyginai bites ir zmones :D ir seip morale neatskririama nuo religijos, nes religija nuo shumeru laiku visalaik salia zmogaus. O del "neigiamos itakos visuomenei" kaip morales centro, tai pvz svetimatimas nedaro neigiamos itakos visuomenei, tevo ir motinos negerbimas nera neteiseta, artimo negerbimas nera draudziamas Taip pat pvz, ar gerai yra masiskai apgaudineti vartotus, jei man tai atnesa pelna? Ar galima nuzudyti 1 sveika zmogu kad isgelbetum 6 sergancius?. Ir apskritai, religija nera lygu dievui kaip daugelis isivaizduoja.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4037 d. Atsakyti   
#5 Religija moralės klausimu monopolijos neturi. Tokie dalykai kaip gėris ir blogis neegzistuoja, tai yra etiketės, kurias mes prilipdome savo ir kitų veiksmams, priklausomai nuo jų pasėkmių. Žmonės, kaip ir bitės bei skruzdės, gyvena grupėse ir formuoja visuomenes. Tas tavo paminėtas "blogis" tėra veiksmai, darantys neigiamą įtaką visuomenei, ir jiems atpažinti religija nėra būtina. Beje, jeigu tu neapvaginėji bobučių ir neprievartauji vaikų tik todėl, kad tai draudžia tavo dievas, tai aš tikiuosi, kad ir liksi tikintis.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4038 d. Atsakyti   
#5 taip ji turi. Taciau zmogui nereikia zinoti Kas yra blogis. Jo nera Jo niekada nebuvo, o cia astirado religija Su savo dogmomis. Dievas egzistuoja, taciau jis neturi Nieko bendra su religija. Beto ji degraduoja Neruda pirmyn , jos reiksme kadais buvo didele, taciau dabar zmoniu ji geresniais nedaro.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4038 d. Atsakyti   
#4 Religija turi didesne reiksme negu tu isivaizduoji. Be religijos, pvz, zmogus nezinotu kas yra blogis, nes tai mitologine savoka, tik religija jai suteikia prasme. Nors zinoma galima rasti ir blogu pusiu, tokiu kaip religijos isnaudojimas politikai, naudos siekimui ir t.t.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4038 d. Atsakyti   
As tikiu savimi ir tai yra vienintelis dalykas kuom as tikesiu siame gyvenime, jokios bereiksmes religijos NETURI sudaryti zmogui poziuri apie pasauli ar ji kaip nors kitaip aukleti, aisku, reikia, kad kasnors nukreiptu zmones teisinga linkme, mastymui,taciu siais laikais religijos perziangia visas ribas, kaip ir pvz tas istatymas su privalomu tikybos kursu mokyklose yra visiskas absurdas...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4038 d. Atsakyti   
Aš ateistas ir tuo didžiuojuosi.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4038 d. Atsakyti   
Išverstas posakis prarado savo prasmę, Angliškai skamba geriau: "Atheism is a non-prophet organization".
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4038 d. Atsakyti   
Nice try, atheist. Nice try...

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų