Dauguma palieka Tėvynę - net nepagalvoję, kad vėliau gali nebebūti kur grįžti.

2011.01.07 patalpino Lavonas
  • 136
70
Dauguma palieka Tėvynę
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4339 d. Atsakyti   
O nx čia grįžti?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4462 d. Atsakyti   
reikejo kubiloda nupiesti ant boksto
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4525 d. Atsakyti   
kad cia nera ko gryzti i ta lietuva
Lamkenustras nuotrauka
Lamkenustras prieš 4612 d. Atsakyti   
#66 bet jei jos nebus ?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4612 d. Atsakyti   
na kodel?as galwoju kazkada grist..
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4850 d. Atsakyti   
Nes jie ir išvažiavo negalvodami sugrįžti ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4853 d. Atsakyti   
As ir turiu daugeli pavyzdziu aplinkui, aisku kiekvienas pavyzdys yra individualus ir skirtingas, todel ir nesusisnekame.

As tik tenorejau akcentuoti ir parodyti tu sudu pilstytoju bei visu kitu verksniu veiksmus. Jie visada reikalaus duonos ir zaidimu, o kai vel baigsis ir vel tas pats bus. Uzuot rimtai kazka pamegine padaryti, pasidometi.

Zodziu ir pabaigai japonu patarle: "Tevai dirba, vaikai dziaugiasi gyvenimu, anukai elgetauja".
OoS nuotrauka
OoS prieš 4854 d. Atsakyti   
#58 "Geriausias variantas buti samdiniu, o ne vergauti kazkam"
C'mon, kažko jau nesupratau. o samdinys tai jau ne tas pats darbuotojas, turintis viršininką virš galvos?
Dėl verslo pakartojai tai, ką aš sakiau. Tai jei imtis nuosavo verslo ne kiekvienam, kaip pats sakei, o būti samdomu darbuotoju blogai, nes darbdaviai rūrina per visus galus, kokias alternatyvas siūlai?
Dėl to, kad vienam verslo įkurt neįmanoma - klysti. Ir ne iš oro kalbu, turiu daug pavyzdžių šalia savęs. Ir idėjų netrūksta. Tiesiog pamatai, kad viskas toli gražu ne taip paprasta, kai kažko realiai imiesi. Juolab kaip jau minėjau, vien verslo planų rengimas, kad galėtum prašyti iš banko paskolos, dažnai vertinamas dešimtimis tūkstančių, ką jau kalbėt apie kyšius, mokesčius už visokeriausias pažymas, leidimus, o kai jau reikia su notarais reikalų turėt tai iš viso košmaras, už vieną parašą ramia sąžine tūkstančiais plėšia. Aš tik UAB'ą atidarinėjau, ir tas malonumas kainavo 2000. Kai visam pasaulyje prktiškai viską internetu užsipildyt galima ir niekam mokėti nereikia.
Jop, anksčiau ir mane juokas imdavo, kai įrodinėdavo, jog net valytojams aukštojo reikia :) Aišku, hiperbolizuodavo. Bet tiesos daug. Nes darbdavys, priimdamas žmogų su aukštuoju, bent jau žino, kad jis nėra visiškai tupas ir nepridarys įmonei nuostolių. Žinios niekam neįdomios, niekas jų per pokalbį dėl dabo neįvertins, juolab kai su pretendentais dažnai bendrauja net ne pats darbdavys (pvz senukuose), o kažkokios vištos iš administracijos.
Apie valstybės interesus. Tai aš ir sakau, kad tai, kas vyksta dabar, yra NETEISINGA ir taip būti NEGALI. Valstybė turi suteikti galimybes. Duoti meškerę. O ji nedirba savo darbo, nusikalstamai stekendama savo piliečius. Toks vaizdas, kad apie skirtingus dalykus kalbam...
Ir VMI patikėk tu manim kaip sugeba žlugdyti verslą. Blogai suskaičiavo mokėtinus mokesčius - bac, po metų žiūrėk dešimttūkstantinė skola. Nebūtų problemų tuos mokesčius sumokėti, jei pinigai nebūtų investuoti į verslą, kad toliau didintų kapitalą. Ką jie tada daro? areštuoj įmonės turtą ir įmonė bankrutuoja, nes negali vykdyti įsipareigojimų klientams savo. Ir čia tik vienas iš daugelio pavyzdžių, kai dėl JŲ klaidų kenčia tie, kurie tenori užsidirbti ant duonos ir svieto.
Taip, krovikų ne visiems reikia. Nėjau ir nesisiūliau šiaip sau, pagal skelbimą kreipiausi. Taip, tarkim galėjau susivėlint, priėmė kažką kitą į tą vietą ir panašiai. Bet čia ne ta situacija, ta vieta vis dar laisva. Bet, matyt, per menka mano patirtis ir žinios, ar ne? O tos nišos, apie kurias kalbi, tai ir yra verslas, o jį kaip pats ir sakei, ne kiekvienam lemtą pradėt.
Va būtent, kad tėvai remia. Gali gyvent laisvai, nes žinai, kad blogiausiu atveju gausi pinigų iš tėvų. Taip, tikrai nebūtų ko jaudintis. Bet karti ta duona kasdienė, kai nežinai, ar ją turėsi ryt, poryt, už mėnesio. Kai sunerimu lauki, kada vėl sumažins algą (žinok smagiausia sužinot, kad ji sumažinta tik tada, kai sąskaitoj pamatai pora šimtų litų mažiau, nei turėjai gaut. stulbinamos emocijos!). Kai ištisai jauti Damoklo kardą virš galvos, nes nežinai, kada vėl šoktels aukštyn mokesčiai, komunaliniai, maisto ar kuro kainos. Net nenoriu įsivaizduot, kaip turi jaustis tie, kurie tokiom sąlygom dar yra atsakingi ne tik už save, bet ir savo šeimą, mažamečius vaikus. Emigracija ilgai nesiliaus, nes retas kuris tokioje valstybėje gali jaustis saugus.
Nematau prasmės tęst toliau sikusiją, nes tu šneki apie tai, apie ką nė trupučio nenusimanai. Ir dar negirdi, kas tau yra sakoma.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4854 d. Atsakyti   
#61 O ka kalint daugiau ? Kubiliu ane ? Nemegstu ir pats as kubiliaus, bet tuo paciu kaltinu ir daugeli tu sudu pilstytoju ir verksniu.

Niekas cia musu nedavede, t.y patys zmones suklydo, patikeje visokiomis iliuzijomis.

Politikai turejo spausti bankus, o ne verslininkus. Uz tai, kad jie dalino kreditus is oro ir t.t.

Algu palikti stabiliai neimanoma, visu pirma yra toks dalykas kaip mikroekomika, o toliau makroekonomika. Taip kad nieko nuostabaus, jog didzioji tautos dalis apie tokius dalykus turbut nera girdeje ir stebisi kodel nepakeliamos algos ir panasus aspektai.

Deja, valdzios grubios klaidos bado akis is tikruju.

Vat pvz nesupramtu, kodel nera protestuojama pries idinga partine sistema ? Visiem visas poxui ir t.t Taip butu galima is dalies bent kovoti kiek pries valdininku korupcija, kai butu i seima renkami nepriklausomi visokiems partiniams ir pns zmones.

Kad ir iseis ta 100k zmoniu i gatves tai nelabai ka keis, jei zmones nezinos ir nebus apsisprende ko patys nori.

Taip kad nera cia jau viskas taip paprasta kaip atrodo.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4854 d. Atsakyti   
#58 nu bliam kaip tau priaiskint, nereik cia zmoniu kaltint, kad visi monotonija prigave ir skundziasi gyvenimu, o cia mus iki to davede jau sitos visos nesamones :) Algas mazina aisku ne valstybe o verslininkai, bet politikai butu susiproteja ir didziuosius verslininkus paspaude pries krize. Kad algas paliktu stabilioj vietoj ir per zinias nesakytu pradet taupyt nes turi pinigai plaukiot ir tada biudzetas nebutu nukentejas perkamumas butu normalus o nekrites:), o pas mus ka padare ? viska ka reik atvirksciai daro :D Tai saves gi nekaltinsi, nes tu nieko pries visa valstybes korupcija nepadarysi sakau kai 100 tukstanciu isejs i gatve vo tada prades jie sokinet :) O kol to nepadarysim galim sau ramiai toliau kast duobes :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4854 d. Atsakyti   
59 tai vietoj pora eiluciu priraso visa lapa kad atrodyt protingesniam :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4854 d. Atsakyti   
Pz, krč prirašyta tiek, kad po kelių kamentarų užmiršti apie ką kalba.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4854 d. Atsakyti   
#56 Nesinervink. Geriausias variantas buti samdiniu, o ne vergauti kazkam tai. Kiekvienam tului lietuviu siulau galvoti galva, o ne niurzgeti, kad viskas cia blogai.

Su verslu velgi atskira kalba. Pulti kazkokia imone ikurdineti nereikia, pirma bent reiktu tureti kazko verta ideja. O, deja, jas generuoti sugeba ne visi. Taip kad verslas irgi ne kiekvienam eiliniam.

Tavo pastabos teisingos. Bet ar manai, kad cia aklaviete jau ir viskas - gyvenimo nebera ? Pasakysiu dar svarbesni dalyka, kad vienas verslo ikurti tikrai nesugebesi, tam reikia bendraminciu, o jau bendros pastangos ir dvi ar trys galvos jau kazka gali ir ismastyt taip pat gal ir ant pradinio kapitalo susimesti.

Be to, kodel manai, kad tave VMI turetu kastruoti ir butinai kazkuom tai apkaltinti, jei tavo veikla yra legali ? Net ir noredami neprisikabintu.

Del tavo tu atostogu, 2 kart i metus gan realu. Kazkaip pats suklaidinai cia mane su savo tom savaitem, galvojau, kad cia taip po kokius klubus ar kazka panasaus varineji per miestus. Zodziu tai neturi dideles reiksmes.

Kartais o beveik ir visada uz darbo staza yra ir svarbiau ir zinios. O bet idomu, kokio ten aukstojo reikia sandelininkui ? O jei tokie ir dirba su aukstaisiais sandeliuose, tai ju aukstieji tiek ir teverti, maksimos sandelininku darbo ar kokiu senuku :))

Del valstybes interesu, saunu, kad skaitai LR Konstitucija, bet kaip matai realybeje viskas kitaip, tik ir tesiskundi, kad tau mazina alga, lupa mokescius, tai kaip cia yra ? :)

Raginu, bet pasirodo, kad cia tesirinka tautiniai runkeliai, kurie tesugeba smeizti ir pilti sudus ant valstybes uzuot kazka patys dare del saves ir nuolat galvoja, kad jiem pakels algas :)))) Kad visi vadybininkai tures darba ir gaus po 5k i rankas. Tai va krizes cia labai gerai padeda.

Apie darbu ieskojima, tai irgi idomiai sneki, manai kiekvienam ten reikia kroviku ? As kalbu apie tai, kad uzimti neisnaudotas nisas, aisku tokiu Lieutuvoje gana sunku rasti, bet yra, tik jos jau reikalauja nemazu pastangu. Ir jos nera per viena diena igyvendinamos.

Del tevu kisenes, tai kas per tevai jei manes neparemtu, zinoma, prisiduriu ir pats kazkiek kaip jau iseina ten taisymai ir etc.(zinoma, ne batu).

Taigi, isvaziaves galesi sukurti demotyvacija kaip Lietuvoje gyventi yra blogai bei galesi apkaltinti valdzia eilini karta :)






Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4854 d. Atsakyti   
#54 Niekur as nepriestarauju sau. Tik parodziau kame skirtumas ir ka butu galima keisti, o ne vien kaltinti kubiliu. Ir as jau senai apsisprendes, kad kuo toliau atsiriboti nuo tokios pilkosios mases, kuriai terupi duona ir zaidimai. Tokie visad niurzges, kad jiem viskas blogai. Ir, be to, jei kiekvienas kovos tik uz save(nors kaip tik siuo metu palaikau toki varianta is dalies), tai ir galesime svajoti apie algu didinimus, o ka jau bekalbeti apie kokias pensijas.
OoS nuotrauka
OoS prieš 4854 d. Atsakyti   
#52 Nu kaip tu mane nervuoji... Laikaisi toliau nuo darbdavių, sakai... tai ką siūlai tūlam piliečiui Lietuvos? Visiems turgely gėles pardavinėt? Verslo įkurt beveik neįmanoma, nes a) Tam reikia daug sugebėjimų, ne kiekvienas tai duota b) Norint įkurti normalų verslą, o ne batus taisyt ir gaut 300lt per mėnesį (iš kurių pusė mokesčiams nueis) pajamų, reikia ganėtinai įspūdingo pradinio kapitalo, norint gauti ES paramą vien projekto rašymas kainuoja dešimtis tūkstančių (priklausomai nuo projekto, gali siekti nors ir 50 tūkstančių), jau nekalbant apie kitas ivesticijas ir kyšius c) Stambios įmonės užėmusios rinką d) Siaubingi mokesčiai, smulkiajam verslui tiesiog nepakeliami e) kai trūksta pinigų VMI vis tiek ras kaip tave nuskalpuot :) neteisingai apkaltins, o kol įrodysi savo teisumą, sąskaitos ir turtas bus areštuoti, o tai gali trukti keletą metų.

"Tebunie uzteks 1 kart i savaitgali pailset." Jop, ne taip parašiau, turėjo būti kartą per metus, o ne kartą per savaitę, maniau, kad iš konteksto suprasi, pasirodo nesugebėjai to.

Va, maladec, kalbi apie stažą, kurio dabar reikalauja VISUR. Tai ką siūlai daryt ką tik baigus mokslus? Taip sėdėti darbo biržoj. Tai apie ką čia ir kalba eina, kad Lietuvoj pasibaigi mokslus ir vis tiek sėdi šiknoj. Eit gal už dyką tris metus jiems dirbt, kad stažą turėčiau? Išsilavinimo reikia net sandėly norint dirbti, nes praktiškai visada priims žmogų su aukštuoju nei be jo (jei ne per pažįstamus).

Valstybės ineteresas lupt mokesčius? Jos interesas yra tarnaut žmonėms, nekalbu apie tai, kas dabar vyksta. Tai, kad kažkas visiškai nedirba savo darbo, yra ne pateisinimas, o priežastis, kodėl žmonės bėga. Ir liuzija nėra tas pats, kas aliuzija, jei taip tarp kitko.

Žiūriu iš viso taip šauniai ragini žmones stengtis dėl savo gerovės, keist kažką... Aš tau daviau pavyzdį, kai dirbdamas pagal savo galimybes vis tiek gauni lytinį organą į subinę, nes taip nusprendė darbdavys, ir dirbk kiek nori, daugiau ar mažiau, situacija neiskeis. Keist darbą? okey, baigiau KTU gimnaziją, studijuoju, turiu beveik 2 metų darbo sandėlyje patirties, rekomendacijas iš buvusios darbovietės, ecdl, vairuotojo pažymėjimą, nuosavą automobilį. Spėk, ar priimė į tokią darbo vietą kaip krovikas Sanitex'e? Tai apie kokį dar darbų ieškojimą kalbėt, kai gerokai viršyji minimalius reikalavimus, bet vis tiek nepriima? Gal kelt kvalifikaciją? Gerai, man nėra didelės tragedijos dar porą metų kaip ubagui ant tėvų sprendo gyvent, bet gal pasakyk tai žmogui, turinčiam šeimą? Aišku, nu px, pakentės tie vaikai metelius nevalgę, kol tėvukas mokymus baigs. Tik gaila, kad tada tos specialybės gali nebereikėt ir viskas nueis šuniui ant uodegos. Bet voteva!
Kalbant apie transportą, tai jo, ryja mano mašina daug, šiek tiek virš 10. Patikėk, mielai pasikeisčiau, jei galėčiau išskirti iš savo biudžeto bent 5-6 tūkstančius mašinai ir dar bent tūkstantuką remontui, kurio vis tiek žutbūt reiks senam automobiliui. O ir tai su tokiom kuro kainom niekur nenuvažiuosi. Ir jei tau 7-8l sąnaudos atrodo baisiai didelės, tai klausimas, kuris iš mūsų iliuzijų pasaulyje gyvena.

Galimybių ieškojau ir realiausia liko ta, kad išvažiuosiu bent jau vasarą į užsienį padirbt, jog likusius metus galėčiau kaip baltas žmogus jaustis, o ne pastoviai nervintis, jog neužteks pinigų iki mėnesio galo.

Bet suprantu ir tave, man taip pat lengva būdavo šnekėt sėdint tėvų kišenėj.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
#53
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
#ryteri ryteri tu supranti, kad pats pradedi sau priestaraut, as i kitus algas neziuri, bet pats pasiulei paziurek kaip kiti uzdarbiauja tai tau parodziau, kad geriau nei mes.O kad daug prirasysi tai nereiskias, kad busi protingas. Pats rasai kad valstybe nekalta, o dabar ja pats kaltini, rasei kad ner ko cia streikus daryt dabar rasai, kad mes nieko nedarom apsispresk tu viena kart :). Rasai kad cia gerai gyvent dabar pats skundesi, kad ne. Pats matai kad cia sudas ir kol nepadarysim tokio streiko kaip kitos salys nors isejt i gatve 100 tukstanciu tada kazkas keistusi :) o del tavo profsajungu jie patys nieko negali padaryt, tad kiekvienas pats save gina :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
#50 Nekelk balso, laido kaubojau. Valstybes ispardavimas tavo ziniai jau buvo vykdomas nuo pat nepriklausomybes atgavimo. O ka tada daugelis veike ? Daugelis tikejo ateities augimu, buvo euforijoje, tikejo, kad juos partijos pamaitins savo begaliniais pazadaism, tai uztat ta ir turime dabar.

Aisku padarytos labai grubios valdzios klaidos, bet kam tai buvo idomu ? Ir kas visa tai suprato ?

As tau dar karta kartoju, kad neziurek i kitus, o paziurek i save ka gali padaryti. O jei tik tesugebi i kitus ziuredamas varvinti seile, jog jie daugiau uzdirba, tai esi eilinis pilkosios mases materialistas ir ne daugiau. O tokie dazniausiai ir keikia valdzia.

Zinoma, jos ir nesiulau myleti. Bet siulau vienytis, o jei mes liksime taip pat susiskalde, tai nieko mes dar geru 20 meteliu galime nesitiketi, kad kazkas cia pasikeis.

Del geros atmosferos, zmones, nu jus baikite gyventi iliuziojomis. Vienas tikisi, kad jam alga turetu pakelti tokiu laikotarpiu, kitas tikisi geros atmosferos. O jei tik svajosite ir daugiau nieko nedarysite, tai ir turesite, kaip ir yra dabar.

Aisku kuo daugiau isvaziuoja, tuo blogiau, nes jie dirba ne mums, o kitiems. Tuo labiau kuo butu didesne kritine mase cia Lietuvoje, tuo ji turetu daugiau jegos kazkokiems tai sprendimams. Ar girdejote toki dalyka kaip profsajungos ? Nebutinai cia reiktu reikalauti didesnio darbo uzmokescio is oro, bet reiktu pagalvoti ir apie kitas galimybes, kaip geresniu salygu sudarymo. Ar tai kokio pvz savo transporto finansavimo, jei vazineji savo auto, zinoma, kaip daugelis tikru lietuviu yra igude gudrauti, tai is to irgi negalima tiketis kazkokiu stebuklu.

Kas del bankroto, tai jis senu seniausiai jau yra. Tik pakolkas nera jokio ofiacialaus skelbimo, kad mum jau kaput. O skola vis dideja. Ar patys norite, jog jusu esami ir busimi vaikai atirbinetu ateinanti desimti ?

Zmones, jei jus bent kiek blaviai pamastytumete galva, o ne pim.., tai gal ir butu galima kazka nuveikti, o ne vien varvinti seile i kitus, kad uzdirba pora kartu daugiau bei stebetis, o kodel pas mane taip nera.

Kaip ten pagal anglo-lietuvius dabar madinga "soriux" ane ? Taigi soriux, bet deja pilkoji mase visada buvo ir bus isnaudojama.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
#41 Is kur galiu zinoti, kad tu naktinej dirbi. Tai sakau, jei norai virsija galimybes tai apie ka tada snekam ? Juk svajonemis sotus nebusi. Tebunie uzteks 1 kart i savaitgali pailset. Zinoma as taves nemokysiu gyvent, bet yra kaip yra.

Su darbdaviai zinaus as tuos niuansus, todel stengiuosiu kuo toliau nuo ju atsiriboti bei nuo pacios darbo birzos.

Kas del issilavinimo, tai irgi ne pats svarbiausias dalykas, aisku Lietuvoje turintis nemazai reiksmes. Bet siaip be viso sito, dar ir svarbu darbo stazas atitinkamoje srityje. Del ko daugelis baigusiuju aukstasias sedi darbo birzoj.

Del valstybes interesu, tai pats sau priestarauji. Valstybes interesai yra nulupti mokesciu ir viskas, na dar palikti, kad galetum buti gyvas kazkiek kaip koks klipata ir viskas. Ir nera niekur jie orientuoti i zmones - cia tik aliuzija ;)

O mane labiausiai piktina, tai kad visi niurzga tas anas blogai. Nori, kad cia algas didintu is oro. Kitam pensijas.. treciam ismokas uz vaikus ir t.t.

Kitas aspektas, kad vien emigracija bei panashiais varymais ant kubiliaus mes nieko nepasieksime. Vat jei turetum graiku ar prancuzu kraujo, tada visi vieningai kazka galetume uzprotestuoti. O dabar pavieniai niurzgaliai internete daugiau nieko ir neveikia viso labo dar tikisi, kad cia valdzia uz juos viska padarys, t.y padidins algas - juokingiau negali buti :P

Ir be, to paskutinis dalykas, kad visur kitur gerai, tik Lietuvoje sudiniausia, tai is tikruju taip nera. Zinoma sudejus ranku negalime sedeti ir galvoti apie 2 kart i savaitgali leisti sau su masina lakstyti po Lietuva, kai ryja kokius 7-8 l, jei ne daugiau. REIKIA IESKOTI GALIMYBIU, o ne niurzgeti.

Aisku nesmerkiu tu, kurie isvaziuoja uzsidirbt, kad pragyvent turetu uz ka ir panasiai. Bet labai pikta ant tu paciu, kurie isvaziave pila sudus, bei ne tik kurie neisvaziave pikti lietuviai, kad cia viskas blogai ir tik blogai ir ne kitaip.

Bet pala, paklauskime saves ka mes del saves esame padare ? Vien cia skundu neuzteks, reiktu tada kreiptis i kitas institucijas.

Bet kai puse tautos apatijoje, kita puse neapykantoje o treti isvis nezinia ka veikia, tai nera ko noreti, kad kazkas del musu, jei ne mes patys kazka padarytume.
Nuotraukos nėra
W656 prieš 4855 d. Atsakyti   
#46 Grazu ++++
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
#41 tai tu bent atsakyk ar kur nors dirbes rasai abili parasyt ne valstybe kalta kad puse lietuvos pardave ir sau pinigus pasidare i kisene???O beje lenkai daug geriau gyvena nei lietuviai ten pensijos apie 1000lt algos apie 1500lt musu pensijos koki 600 grubiai alga 800lt plius dar mokescius nuims.Bet aisku niekam nerupi geriau ismelzt lietuvi, nei jam sukurta gera atmosfera gyvent. O jei daug isvaziuos zmoniu tai dar blogiau bus nes mokesciu nebus kam moket ir galiausiai bankrotosim ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
OoS gerai cia pavarei
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d. Atsakyti   
pritariu00s ;///
Nuotraukos nėra
W656 prieš 4855 d. Atsakyti   
Perdaug rasot net neidomu skaityt :D
OoS nuotrauka
OoS prieš 4856 d. Atsakyti   
#41 C'mon, derint norus su galimybėm. Dirbdamas po 8 ar daugiau h per parą tikiuosi galėt sau leist gyvent žmoniškai. be X5, be namo priemiestyje, bet bent jau su savo, o ne tėvų stogu virš galvos, su galimybe bent 2 kartus per savaitę leist sau savaitgaliui išvažiuot pailsėt kur nors bent jau Lietuvos ribose. Jau nekalbant apie kurą. Uždirbu ~1,k (sumažės kitą mėnesį), bet leist sau nuomotis buto negaliu, vien auto suryja mažų mažiausiai trečdalį algos. Ir nereikia le le, kad galiu naudotis viešuoju transportu, naktinėj pamainoj dirbu, autikai nevažinėja. Ir jei mažina neproporcingai atlyginimą tai aš kaltas? Pridėtinės vertės ohoho, kiek sukuriu, bet niekam neįdomu, nes a) neturiu kur eiti be išsilavinimo + dieną besimokydamas ir b) jei ir išeisiu, priims kitą. Durnesnį, pridarantį nuostolio, bet manęs nebandys išlaikyti. O kam? Nuostolius nurašys ant to naujoko, jį išmes ir priims kitą. Ir taip toliau. Taip kad nereikia aiškint, jog patys kalti ir dar džiaugtis reikia, jog bent tiek užsdirbam.
"Del uzdarbio, jei anglijoje gyventumete, kaip anglai, o ne lietuviai, tai taip ko gero nesneketumete." Jau va pats ir parodei, kad gal ne veltui lietuviai taip skundžiasi. Materialiniu požiūriu čia nenuginčyjamai blogiau.
"reikia, kad dar emigracija padidetu dvigubai ir tai butu geras postumis valdziai kazka permastyti." Jau seniai turėjo kažką permąstyti, bet nepermąstė. Nes ne tas rūpi. Rūpi populizmas, kad tik vėl perrinktų ir nereiktų užleist seimo, problemų sprendimas turbūt net ne antroj, o bala žino kurioj vietoj.
"Valstybe niekada neturejo jokiu interesu, kad zmones gyventu gerai, ir taip buvo visada." Sorry, bet nusišnekėjai kaip reta. VISI valstybės interesai yra orientuoti į žmones. Jau vien dėl to, kad valstybė ir sukurta tarnaut žmonėms. Gerinti infrastruktūrą, ginti nuo nusikaltimų, kurti sąlygas verslui, skatinti vartojimą, kas yra tiesiogiai susiję su žmonių gerbūviu.

Iš viso, kaltinu valdžią dėl žmonių pesimizmo ir apatijos. ne šią, ne praeitą, ne dar kažkurią. Šita atmosfera buvo kurta daugybę metų rodant, kad turėdamas stogą gausi viską, be dėdžių, giminių ir panašiai - neprasimuši (nu, nebent per kyšius). Kad teisybės niekur nerasi, nes rašyk skundų kiek nori, niekas nereaguoja. Kad gali gyvenht sąžiningai ir staiga sužinot, kad likai skolingas valstybei po 72 litus už mėnesį. Ne tik prastos algos skatina emigraciją, bet dar labiau suvokimas, kad valstybei esi reikalingas tik kaip melžiama karvė, iš kurios mokesčius surinkti galima.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
#3 tikrai taip
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
px, gyvensiu menuly
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
#41 mldc nepatingejai tiek parasyt ;D
zvp nuotrauka
zvp prieš 4856 d. Atsakyti   
Teisybė. Yra toks darbo jėgos migracijos dėsnis. Imigrantus priimančioje šalyje, darbo užmokestis mažėja, o išleidžiančioje - didėja. Taigi, goodbey :) \/
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
Pikti lietuviai mane uzpuole :))) As anei joks turtuolis, anei joks politiko sunus, tiesiog paprastas zmogus, kuriam pinigai nera pirmoje vietoje, nors lygiai taip pat ju neturiu milijonais. Taip pat ir X5 neturiu. Isvis naudojuosiu viesuoju transportu ;)

#35 Tai norus reikia derinti su galimybemis. Bet vieni tuo labai piktnaudziauja.

#36 Ka atsigauti ? Pats atsigauk, kaip manai, kodel visi dauguma gryzta i Lietuva dantu tvarkytis ? Kaip su gydymusi uzsienyje ? Taigi...

#37 Ar as sakiau, kad blogas darbuotojas esi ? Sakiau tik, kad jie nekuria pridetines vertes, o tai nebutinai reiskia, kad jis blogas.

Zmones, visi sedime vienoje siknoje, lygiai taip pat su mano pazistamais, kurie turi aukstuosius.

Plauti tuoletus, tai jau kiekvieno pasirinkimas. Jei nematai prasmes cia kazka veikti, tai keliai juk atviri.

#38 Visur taip yra. Turiu pazystamu, kurie gryzo iskart is anglijos, kai prasidejo krize, t.y juos pirmus atleido ir niekam nei pasiskusi, kad cia neteisybe. Be to, nereikia lia lia, kad ten jau anglijoje viskas stebuklinga. Aisku nesakau, kad ir Lietuvoje viskas idealu. Bet, kad jus tik temokat verkslenti, kad cia kainas didina, kad atleidineja, t.y naturalus verslo procesai ir niekas nenori gyventi skolomis. Del uzdarbio, jei anglijoje gyventumete, kaip anglai, o ne lietuviai, tai taip ko gero nesneketumete.

#39 Primena viena veikeja, kad visi aplinkui kalti tik ne jis pats. Valstybe niekada neturejo jokiu interesu, kad zmones gyventu gerai, ir taip buvo visada. Atmink valstybe duoda tik meskere, o toliau jau pats meskerioji.

As jau kaip minejau, dziaukis, kad tau dar nereikia lygiuotis i kitaicus bei lenkus.

Klausimas is ko tu algas didinsi ? Is oro ? Is kur pensininkamas pensijas ismokesi ? Irgi is oro ? Kai biudzetas su ohoho kokkia skyle, bei dar ilgalaikemis skolomis.

Mielieji busimi anglo-lietuviai, kuo daugiau jusu emigruos, tuo geriau bus likusiems cia, be to, reikia, kad dar emigracija padidetu dvigubai ir tai butu geras postumis valdziai kazka permastyti.

Bet, be vienos emigracijos puses, kaip protesto, yra ir kita, kad neva visur gerai, tik Lietuvoje viskas blogai, tai tikraip nera ir cia matau lengviausia kelia tokiu veikeju, kurie deda ant kazko, tai jie lengviausiai pasiduoda ir is tokiu naudos nulis.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
verslininkas vieno tinklo gaunancio miliardus metinio pelno zodziai:
" Darykyt ka noryt bet, kad man pelnas isliktu toks pats! "
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
#34 tu paziurek mes jau kai kurias europos valstybes lenkiam su tokiom kainom net elektra brangiausiai perkam. O kas kaltas jei nevaldininkai daro viska atvirksciai nei turetu kad sustabdytu krize ir dar is tokios mazos valstybes tokius pinigus vagia :/Ir dar tu kur nors dirbes ? jei taip sneki kiekvienam zmogui alga nuime nes mus negina valstybe turejo paspaust verslininkus kad nenoretu per krize pasidaryt pinigu, alga sumazino nu nieko nepadarysi, bet jie dar sugalvodaja, kad kam dviem moket jei gali zmogus vienas begiodamas daryt dvieju jei ne triju darbus. Tai ka tu cia sneki? ejk tu padirbt gal tada pasnekek.Jei net gydytojai puse gyvenimo mokosi ir gauna lietuvoj virs tukstancio tai ka cia bepridursi, pati valstybe skatina vogimus ir kontrabanda, kad isgyvent :) Lyginames su europos valstybem, kad ten jau pigiau ir is pradziu turetu susiprotet kad algas pradetu didint iki europos lygio, o ne atvirksciai. O jei seima yra ponu ir nuosavas bustas ir ponu privilegijos tai atsiprasant bbd ant tokios valstybes...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
#34 tu jau taip nusisneki zinai kodel ten "kosmines kainos"? todel kad ten zmones gera uzdarbi turi o cia lietuvoj ka tik daro tai mazina algas ir didina kainas.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
#34 Žmogau durnas esi čia gal kokio seimuno sunus tu ? Jei pvž nuima alga tai reiškia tu blogas darbuotojas nors nei kartą per 6 metus nepavelavai į darbą neijiam biletėnio jokos nuobaudos neturėjai tau čia lievas darbuotojas ? Anglijoj žmogus baige gimnazija vare į Anglija ir ką ? Turi savo namą žmona 2 vaikus ir BMW X5 o jo draugas baigė aukštaji diplomas niekur Lietuvoj darbo nerado išvare kaip ir jo draugas į Anglija ir tuoletus plauna ne viena tokia istorija yra kad čia ir gyvent ir mokintis neapsimoka.....
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4856 d. Atsakyti   
#34, tu gal nenormalus? Tipo europoj milžiniškos kainos? Tik pora tokių valstybių yra. Gal iš Lietuvos nebuvai išvykęs? Atsigauk, žmogau.
OoS nuotrauka
OoS prieš 4857 d. Atsakyti   
#34 Noras turėt šeimą ir savo stogą virš galvos tau atrodo poniškas? Pats bent jau dirbi?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
#33 Jei nuima algas vadinasi tokie zmones nekuria pridetines vertes, todel be ju nepersunkiausiai kokia tai imone gali isgyventi tokiu laikotarpiu.

Kitas dalykas, jog norai kaip pono, tai ir turi uzdirbti kaip ponas, o ne minimuma. Vadinasi jei tiek neuzdirbi tai nera reikalo ir imti simtatukstantines busto paskolas ir statytis nuosavus namus. Taip pat reiktu riboti ir vaiku gimstamuma, nes visada spesi ju prisidaryti.

Kazin ar cia Lietuvoje kosmines kainos, jei pasiziuretum i europines, tai apaktum. Be to, Lietuvos kainos kaip tik arteja prie europiniu.

Del monotonisko darbo, idomu kuo jis skiriasi labai jau anglijoje, tie kurie ten ispuole vergdarbiauti. Taip kad, ieskokis kito darbo, jei nepatinka monotonija.

Jei nenori, juk nieks siaip ir taves nelaiko. O, jei nori, kad valdzia viska padarytu uz tave, taip pat labai klysti.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
#31 kas trugdo kai per 3 kartus algas zmonem nuima ir ka jiem daryt . Gerai o jei seima turi nuosavo namo reik masinos reik vaikas gims jam ir visko reik ne centus kainuoja jo islaikymas, o dar su kosminem tokiom kainom ka daryt visiem. Dirbt dirbt nieko nematyt ir monotonija gaut nusivilt gyvenimu??? dekui as to nenoriu
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
kad ir kaip butu vieniems graudu, kitiems juokinga, cia puikiausiai tinka fraze ,,anglijos lietuviai" :D po keliu meteliu vien lietuviu nebeliks...(;
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
#30 Pats dar didesne nesamone suvelei. Tegu dziaugiasi, kad ir tuos 650lt gauna. Perdaug nesvajok, nes tuoj tau reikes lygiuotis i kitaicus ir dirbti uz 2$ per diena. O, be to, klausimas, kas trukdo ir daugiau uzsidirbti nei minimuma ?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
#27 ka tu cia per nesamone susnekejei ? plusa zmones po 12 valandu ir daugiau gauna 650 lt ir dar gerbt reik??? IR BEJA NEBUS VIENINGOS LIETUVOS IR TOLIAU TIE PASLEMEKAI VOGS. REIK SU LEIDIMU AR BE JO TOKI PROTESTA AKCIJA PADARYT, KAD PATYS I UZSIENI VALDININKAI PABEGTU :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
evakuokites kol galit
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
Liūdna, kai dabartinių lietuvių didžiausia vertybė yra pinigai ir dėl papildomo tūkstančio keliaklūpsčiaus britonui plaudamas klozetus.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
#26 Nu tai ir mink i ta savo anglija, tu cia niekam nereikalingas esi. Kitiem nuo to tik geriau. O siaip del gerbimo tai reikia uzsitarnauti ji, uz tam konkrecius veiksmus, pvz ka tu padarei, kad ne tik tau, bet ir Lietuvai butu geriau ? Jei matai tik viena iseiti, gali ir vaziuoti, niekas cia taves nelaiko, bet taip pat speju, jog LR pilietybes neisizadesi, ar ne taip ?
Nuotraukos nėra
Sweetlybunny prieš 4857 d. Atsakyti   
100% pritariu Alex. “ o ko čia grįžt? „ Niekas taves negerbs kaip tūrėtų. Žmogus išvažiavęs į Anglija gali galvoti apie savo svajones, ateitį, O mūsų Lietuvoj kaip susimokėti mokesčius, kuo pamaitint vaikus... Nieko sau.. Taip dabar čia tipo visi susimate.. Po 10min sulys visi i facebooka pamirš viską...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
O ko čia grįžti?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
Gaila, tačiau didžiausiais demotyvatoriais čia išlieka tautiečių komentarai...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
Meilė dauk ką daro.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4857 d. Atsakyti   
ot ne pochui. As gyvenu sau, o ne del kazkokios kalbos ar salies, tai kad man dzin kur gyventi ar/ir dirbti jei gerai moka yra draugu ir zmoniu kuriuos myli pochui ant tos tevynes, svarbu kad tau paciam gerai...
www.youtube.com/watch?v=pCu2h6DrLr8
Justas. nuotrauka
Justas. prieš 4857 d. Atsakyti   
Nežinau kaip kas, bet aš net jei būtų galimybė gyvent užsienyje su daug geresnėm sąlygom likčiau čia - Lietuvos. ;]
Rodyti daugiau komentarų (50-70)

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų